Sviesta ķirbja tarte ar salviju un cieto sieru 'Džiugas'
Foto: Publicitātes foto
2.0000 2
8 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
Pamatnei:
1/4 glāze
1/4 glāze milti
milti
2 1/2 TK
2 1/2 TK sasmalcinātas svaigas salvijas
sasmalcinātas svaigas salvijas
1/2 TK
1/2 TK sāls
sāls
6 ĒK
6 ĒK auksts, kubiņos sagriezts sviests
auksts, kubiņos sagriezts sviests
2 ĒK
2 ĒK auksts, kubiņos sagriezts margarīns
auksts, kubiņos sagriezts margarīns
2-4 ĒK
2-4 ĒK auksts ūdens
auksts ūdens
1
1 olas baltums
olas baltums
Pildījumam:
3/4
3/4 sviesta ķirbis
sviesta ķirbis
1 1/2
1 1/2 eļļa
eļļa
šķipsna
šķipsna sāls
sāls
1 glāze
1 glāze krējums
krējums
1 glāze
1 glāze rīvēts cietais siers "Džiugas"
rīvēts cietais siers "Džiugas"
1
1 ola
ola
1
1 olas dzeltenums
olas dzeltenums
 
nedaudz piparu un dažas salvijas lapiņas dekorēšanai
nedaudz piparu un dažas salvijas lapiņas dekorēšanai
  • Ikdienas maltītei
  • Mārtiņdienas cienasts
  • Picas un karstmaizes
  • Plātsmaizes
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Rudens sezonā gribas baudīt karstus, sātīgus, mājīgumu izstarojošus ēdienus, tāpēc vakariņu ēdienkartei piedāvājamm pagatavot sviesta ķirbja tarti, kam pievienota salvija. Par rudens tartes pavadoni kļūs cietais siers "Džiugas", kas maltītei sniegs sevišķi bagātīgu, bet vienlaikus arī patīkami maigu pēcgaršu.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Samaisa miltus, sasmalcinātu salviju un sāli. Šai masai pievieno sviesta un margarīna kubiņus, labi samaisa un pievieno ūdeni.

    Mīklu ietin plēvē un uz stundu atstāj ledusskapī.

    Uz virsmas, kas apbārstīta ar miltiem, izrullē mīklu. Izveido no tās aptuveni 43 cm taisnstūri ar paceltām malām. Maigi sadursta mīklas pamatni un sānus ar dakšiņu un atstāj nostāvēties uz pusstundu.

    Sakarsē cepeškrāsni līdz 190°C, ievieto mīklas pamatni ar cepamo papīru izklātā formā, pārklāj ar cepamā papīra loksni, uzber pupiņas vai keramiskos zirņus un cep 18–20 minūtes.

    Uzmanīgi noņem cepamo papīru un pupiņas un cep vēl 10–15 minūtes, līdz cepetis iegūst gaiši zeltainu nokrāsu. Apsmērē tā pamatni un sānus ar olu baltumu un cep vēl 5 minūtes, kamēr izžūst un sāk spīdēt. Izcepušo mīklu atstāj atdzist aptuveni 15 minūtes cepamajā formā.

    Nomizo ķirbi, sagriež kubiciņos, apkaisa ar sāli un pipariem, apslaka ar eļļu, nedaudz pasautē un noliek malā.

    Nelielā katlā ar biezu pamatni uz vidējas uguns pavāra krējumu, neaizmirstot periodiski apmaisīt.

    Vārīto krējumu nedaudz padzesē, tad samaisa ar rīvēto sieru "Džiugas". Pievieno sāli un piparus.

    Sakuļ olu un atsevišķi olas dzeltenumu, samaisa sakulto masu ar krējuma un siera maisījumu, ieber sautētos ķirbja kubiņus.

    Masu lej izceptajā pamatnē un turpina cept pīrāgu 160°C karstā cepeškrāsnī aptuveni pusstundu.

    Pēc tartes izņemšanas no cepeškrāsns nesteidzieties to sagriezt – apbārstiet ar salviju un pagaidiet 20 minūtes, tad pasniedziet līdz istabas temperatūrai atdzisušo gardumu.

    12 mēnešus briedināts cietais siers "Džiugas"® Mild

    Maigās garšas un aromāta kombinācija. Ideāli tiek rīvēts un piemērots makaronu ēdieniem, vēršacīm, risoto. Bērniem un jauniešiem cietā siera lietošanu uzturā ieteicams sākt tieši ar šo siera, tā kā "Džiugas" sieru garšu paletē šim sieram piemīt īpaši maiga garša.

    Īpaši rekomendēts lietot brokastīs.

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form