Sviestmaize ar olu, tomātu un mocarellas sieru
Foto: Ārija Avota
0 0
1 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
2 šķēles
2 šķēles pilngraudu maize
pilngraudu maize
1 gab.
1 gab. neliels tomāts
neliels tomāts
50 g
50 g mocarellas siers
mocarellas siers
1 gab.
1 gab. cieti vārīta ola
cieti vārīta ola
 
salātlapas
salātlapas
Gvakamolei:
1 gab.
1 gab. vidēja izmēra avokado
vidēja izmēra avokado
1 gab.
1 gab. neliels tomāts
neliels tomāts
1 TK
1 TK zaļumi
zaļumi
 
sula no ceturtdaļas laima
sula no ceturtdaļas laima
1 ĒK
1 ĒK olīveļļa
olīveļļa
pēc garšas
pēc garšas sāls, pipari
sāls, pipari
pēc garšas
pēc garšas čili vai tabasko mērce asumam
čili vai tabasko mērce asumam
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Brokastis
  • Launags
  • Vakariņas
  • Ikdienas maltītei
  • Kanapē un sviestmaizes
  • Pasaules Virtuve
  • Sātīgā mocarellas siera un tomātu sviestmaize, kas pasniegta ar krēmīgu avokado gvakamoli un vārītu olu, var būt gan vērtīgs un uzturvielām bagāts brokastu ēdiens, gan laba izvēle kādām ātrajām pusdienām.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Pēdējā gadā piedzīvotais pārtikas cenu pieaugums ir īsts izaicinājums daudziem, it sevišķi, ja vēlamies ēst gan sātīgi, gan veselīgi – tā, lai maltītēs būtu visas nepieciešamās uzturvielas. Pārtikas tehnoloģe, elektroniskās pavārgrāmatas "Familyfeast.eu" un bērnu grāmatas "Mana mīļākā pavārgrāmata" autore Ārija Avota, atsaucoties kustības "Olas ir spēks" aicinājumam, izmēģināja, kā pagatavot iespējami vairāk sabalansētu maltīšu, tērējot saprātīgi.

    Ārija gatavoja atbilstoši veselīga uztura šķīvja principam, viņas budžets bija aptuveni 58 eiro un kopā viņai sanāca vairāk nekā desmit receptes, katra no tām – vienai personai. Grauzdēta maizīte ar tomātiem, mocarellu un olu ir sestā no 12 Ārijas Avotas receptēm, ko publicējam.

    Maizītes varam apgrauzdēt tosterī, bet varam tās no abām pusēm apsmērēt ar olīveļļu un apgrauzdēt uz pannas. Pannā taukvielas cepšanai vairs nav jāpievieno.

    Gatavo gvakamoli. Smalcinātājā liek zaļumus, tomātu (mīkstums ar sēklām izņemts) un sasmalcina, pievieno avokado, laima sulu, olīveļļu, sāli un piparus, samaļ. (Ja vēlas asumu, var pievienot čili, vai kādu asu mērci, piemēram, tabasko). Pusi sagatavotās gvakamoles uzreiz liek kastītē ar vāku, to izmantosim vakariņās vai pusdienās citu reizi.

    Apgrauzdē maizes rikas. Liek abas rikas blakus un uz tām liek gvakamoli, pārliek pamīšus ar tomāta un mocarellas siera ripām, pāri pārliek olas ripas, uzber sāli un piparus.

    Pasniedz ar salātlapām. Visērtāk šādu sviestmaizi būs ēst ar nazi un dakšiņu.

    Lai labi garšo!

    "Kustība "Olas ir spēks!" allaž būs par olu iekļaušanu uzturā, taču vienlaikus mēs esam arī par veselu nāciju – tas, savukārt, iespējams, ja ēdam pārdomāti. Tāpēc vēlamies izcelt gaismā veselīga uztura šķīvi – esam to atsvaidzinājuši, apvienojot gan Veselības ministrijas vadlīnijas, gan Hārvarda universitātes Uztura institūta vadlīnijas. Tas ir vienkāršs rīks, kas ļauj objektīvi paraudzīties uz katru mūsu ēdienreizi, vai tajā ir puse ir dārzeņi, ceturtā daļa – olbaltumvielu un vēl ceturtā daļa – ogļhidrātu, vai esam iekļāvuši veselīgos taukus," stāsta Latvijas Apvienotās putnkopības nozares asociācijas izpilddirektore Anna Ērliha.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.