Tiem, kas mīl kabačus, – lečo
Foto: DELFI
0 0
Sarežģītība: viegli
Loading...
Sastāvdaļas
2 kg
2 kg kabači
kabači
2 kg
2 kg tomāti
tomāti
280 g
280 g burkāni
burkāni
350 g
350 g sīpoli
sīpoli
5 gab.
5 gab. ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
600 g
600 g paprika
paprika
1 gab.
1 gab. čili pipars (pēc vēlmēm)
čili pipars (pēc vēlmēm)
150 ml
150 ml eļļa
eļļa
70 g
70 g sāls
sāls
200 g
200 g cukurs
cukurs
10-15 gab.
10-15 gab. melnie graudu pipari
melnie graudu pipari
100 ml
100 ml etiķis 9%
etiķis 9%
  • Mērces ziemai
  • Salāti ziemai
  • Pasaules Virtuve
  • Vai arī jūsmājās ziemas krājumu burciņas ir teju pieaudzējušas kājas un ceļo no viena drauga pie otra? Jo nu – kurš gan cits, ja ne draugs, pateiks to godīgo atbildi – labs vai ne tik labs, vajag nākamgad taisīt vai tomēr labāk nē. Lūk, tā mūsmājās nonāca šī "anormālīgi" garšīgā burciņa, kas piepildīta ar kabaču lečo, un ko pagatavojusi mūsu ģimenes draudzene Ināriņa.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Ja esi kabaču mīlis, tad šis darinājums tev noteikti patiks un garšos. Savukārt, ja draugu un paziņu lokā ir kabaču neēdāji, tad paklausi – pacienā viņus ar šo labumiņu, un tici mums – viņiem iegaršosies! Recepte ir pavisam vienkārša, pagatavošanai nepieciešams minimāls laika un spēka patēriņš. Pagatavo šo lečo vienu reizi, un viennozīmīgi to gatavosi katru gadu.

    Visas sastāvdaļas ir norādītas jau notīrītā veidā. Jaunos kabačus var nemizot, bet nobriedušus – nomizo un iztīri sēklas. Arī papriku attīri no sēklām. Tomātiem izgriez serdītes.

    Tiem, kas mīl kabačus, – lečo
    Foto: DELFI
    Kabaču lečo ar griķiem un malto gaļu.


    Visus dārzeņus, izņemot kabačus, samaļ gaļas mašīnā. Savukārt kabačus sagriež mazos kubiciņos.

    Liek katlā ar dubultu vai biezāku dibenu visus dārzeņus (izņemot kabačus), pievieno cukuru, sāli, augu eļļu un melnos piparu graudiņus. Un liek uz uguns.

    Līdzko dārzeņu masa uzmet burbuli, proti, sāk vārīties, pievieno kabačus. Apmaisa.

    Nogriež uguni uz minimālo un vāra aptuveni 50-60 minūtes, periodiski apmaisot.

    Pašās beigās pielej etiķi un apmaisa. Noņem katlu no uguns.

    Liek tīrās, sterilās burciņās un aizgriež vāciņus.

    Burkas pārsedz ar segu un atstāj līdz pilnīgai atdzišanai. Var glabāt arī istabas temperatūrā.

    No sastāvdaļu daudzuma iznāks aptuveni 4,5 litri lečo.

    Lieliski garšo pie gaļas, zivīm, kartupeļiem, makaroniem – pie visa kā!

    Labu apetīti!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form