Foto: Privātais arhīvs
"Mūžu dzīvo, mūžu mācies! Tikai dažus gadus atpakaļ no savas draudzenes Sniedzes uzzināju noderīgu knifiņu, kas noder, gatavojot tomātus želejā. Lai būtu pavisam vienkārši noteikt karsēšanas laiku, katrā burciņā jāliek strēmelīte svaiga gurķa - kolīdz, karsējot tomātu burciņas, gurķa šķēlīte maina krāsu, viss ir gatavs!" noderīgu padomu iesaka vairāku pavārgrāmatu autore Laila Trektere.
11Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

700 gtomāti2 gurķi70 gsīpoli2 lauru lapas pēc garšassmaržīgie un melnie graudu pipari pēc garšasķiploka daiviņas400 mlūdens60 getiķis (9%)15 gsāls25 gcukurs20 gželatīns

Sagatavošana

1

Sīpolus nomizo, sagriež plānos gredzenos. Gurķus sagriež šķēlītēs. Tomātus sagriež mazākos gabalos, liek burkās pamīšus ar sīpoliem. Ja tomātiņi mazi, tos burkās liek bez griešanas, tikai katru iebaksta ar dakšiņu, lai tie neplīstu. Katrā burkā ieliek arī lauru lapas, piparus, kādu ķiploka daiviņu un gurķa sķēlīti.

2

Gatavo marinādi. Želatīnu ber trauciņā un pārlej ar nelielu daudzumu auksta ūdens. Katlā lej ūdeni, pievieno sāli, cukuru un karsē. Kad ūdens uzvārījies, pievieno etiķi, noņem marinādi no plīts, mazliet atdzesē un iemaisa želatīnu.

3

Lej marinādi burciņās, liek burkas līdz 50 grādiem sakarsētā ūdens peldē un karsē aptuveni 5-8 minūtes, līdz redzams, ka gurķu šķēles mainījušas krāsu.

Foto: Privātais arhīvs
4

Izņem un aizvalcē.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!