Tomāti želejā ar viltīgu knifiņu
Foto: Privātais arhīvs
0 0
Sarežģītība: viegli
Loading...
Sastāvdaļas
700 g
700 g tomāti
tomāti
2
2 gurķi
gurķi
70 g
70 g sīpoli
sīpoli
2
2 lauru lapas
lauru lapas
pēc garšas
pēc garšas smaržīgie un melnie graudu pipari
smaržīgie un melnie graudu pipari
pēc garšas
pēc garšas ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
MARINĀDEI
400 ml
400 ml ūdens
ūdens
60 g
60 g etiķis (9%)
etiķis (9%)
15 g
15 g sāls
sāls
25 g
25 g cukurs
cukurs
20 g
20 g želatīns
želatīns
  • Dažādi
  • Marinēšana
  • Salāti ziemai
  • Pasaules Virtuve
  • "Mūžu dzīvo, mūžu mācies! Tikai dažus gadus atpakaļ no savas draudzenes Sniedzes uzzināju noderīgu knifiņu, kas noder, gatavojot tomātus želejā. Lai būtu pavisam vienkārši noteikt karsēšanas laiku, katrā burciņā jāliek strēmelīte svaiga gurķa - kolīdz, karsējot tomātu burciņas, gurķa šķēlīte maina krāsu, viss ir gatavs!" noderīgu padomu iesaka vairāku pavārgrāmatu autore Laila Trektere.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Sīpolus nomizo, sagriež plānos gredzenos. Gurķus sagriež šķēlītēs. Tomātus sagriež mazākos gabalos, liek burkās pamīšus ar sīpoliem. Ja tomātiņi mazi, tos burkās liek bez griešanas, tikai katru iebaksta ar dakšiņu, lai tie neplīstu. Katrā burkā ieliek arī lauru lapas, piparus, kādu ķiploka daiviņu un gurķa sķēlīti.

    Gatavo marinādi. Želatīnu ber trauciņā un pārlej ar nelielu daudzumu auksta ūdens. Katlā lej ūdeni, pievieno sāli, cukuru un karsē. Kad ūdens uzvārījies, pievieno etiķi, noņem marinādi no plīts, mazliet atdzesē un iemaisa želatīnu.

    Lej marinādi burciņās, liek burkas līdz 50 grādiem sakarsētā ūdens peldē un karsē aptuveni 5-8 minūtes, līdz redzams, ka gurķu šķēles mainījušas krāsu.

    Tomāti želejā ar viltīgu knifiņu
    Foto: Privātais arhīvs

    Izņem un aizvalcē.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form