Tomāti želejā ar viltīgu knifiņu
Foto: Privātais arhīvs
Loading...
Sastāvdaļas

"Mūžu dzīvo, mūžu mācies! Tikai dažus gadus atpakaļ no savas draudzenes Sniedzes uzzināju noderīgu knifiņu, kas noder, gatavojot tomātus želejā. Lai būtu pavisam vienkārši noteikt karsēšanas laiku, katrā burciņā jāliek strēmelīte svaiga gurķa - kolīdz, karsējot tomātu burciņas, gurķa šķēlīte maina krāsu, viss ir gatavs!" noderīgu padomu iesaka vairāku pavārgrāmatu autore Laila Trektere.

Sīpolus nomizo, sagriež plānos gredzenos. Gurķus sagriež šķēlītēs. Tomātus sagriež mazākos gabalos, liek burkās pamīšus ar sīpoliem. Ja tomātiņi mazi, tos burkās liek bez griešanas, tikai katru iebaksta ar dakšiņu, lai tie neplīstu. Katrā burkā ieliek arī lauru lapas, piparus, kādu ķiploka daiviņu un gurķa sķēlīti.

Gatavo marinādi. Želatīnu ber trauciņā un pārlej ar nelielu daudzumu auksta ūdens. Katlā lej ūdeni, pievieno sāli, cukuru un karsē. Kad ūdens uzvārījies, pievieno etiķi, noņem marinādi no plīts, mazliet atdzesē un iemaisa želatīnu.

Lej marinādi burciņās, liek burkas līdz 50 grādiem sakarsētā ūdens peldē un karsē aptuveni 5-8 minūtes, līdz redzams, ka gurķu šķēles mainījušas krāsu.

Tomāti želejā ar viltīgu knifiņu
Foto: Privātais arhīvs

Izņem un aizvalcē.

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form