Tomātu salsas pasta un salāti ar balzamiko
Foto: Privātais arhīvs
0 0
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
4 glāzes
4 glāzes makaroni
makaroni
1 gab.
1 gab. sīpols
sīpols
pēc garšas
pēc garšas ķiploki
ķiploki
1 sauja
1 sauja baziliks
baziliks
2 gab.
2 gab. burkāni
burkāni
100 g
100 g kāposts
kāposts
8 gab.
8 gab. tomāti
tomāti
pēc garšas
pēc garšas balzamiko krēms
balzamiko krēms
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Ikdienas maltītei
  • Makaronu ēdieni
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Dažreiz kāre pēc kāda produkta ir tik liela, ka gadās sakombinēt gaļu ar gaļu vai kartupeļus ar kartupeļiem. Šogad tomātu raža ir tik varena, ka tos var izmantot sātīgas pastas pagatavošanā, klāt piekožot, protams, ka tomātu salātus, stāsta receptes autore Maija Jaunzeme.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Smalki sagriež sīpolu, sasmalcina divas ķiploka daiviņas, apcep sakarsētā eļļā līdz sīpoli kļuvuši zeltaini un gandrīz caurspīdīgi. Pievieno uz rupjās rīves sarīvētu burkānu un smalki sagrieztu kāpostu.

    Sutina zem vāka apmēram desmit minūtes.

    Pievieno smalki sagrieztus tomātus, nav nepieciešams tos blanšēt. Ja tomēr nepatīk to miziņas, te atradīsi video padomu, kā no tās atbrīvoties pāris minūšu laikā. Pēc garšas pievieno sāli, piparus un divas karotes bazilika pesto.

    Paralēli vāra makaronus, tos nokāš, kad viducī vēl jūtams kraukšķis. Kā novārīt makaronus, lai tie nesaliptu, atradīsi šajā rakstā.

    Makaronus pievieno pannā saceptajiem dārzeņiem, pielej nedaudz pienu. Apmaisa un uzliek vāku, atstāj uz trīs minūtēm pasautēties.

    Pasniedz ar svaigiem tomātiem, kas sagriezti šķēlēs, apkaisīti ar sāli un baziliku. Ja vēlas, var šķēles apsmērēt ar pesto. Pārlej ar balzamiko krēmu. Izrādās, ka šo krēmu iespējams pagatavot mājās, turklāt nepieciešamas vien divas sastāvdaļas.

    Tomātu salsas pasta un salāti ar balzamiko
    Foto: Privātais arhīvs

    Iesūtījusi: Maija Jaunzeme

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form