Tomātu un vārītu kartupeļu salāti
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
6 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Mazliet vasaras vienā šķīvī – sulīgu tomātu un jauno kartupelīšu salāti ar sarkano sīpolu sīvumam un granātābolu sēkliņām saldumam. Salātiem pievieno tādas garšvielas, kas vislabāk garšo, kā arī apkaisa ar sakapātiem garšaugiem.

Kartupeļus nomazgā un saliek katlā. Pārlej ar aukstu ūdeni, pievieno šķipsnu sāls. Katlu liek uz plīts un vāra. Kad ūdens sācis burbuļot, kartupeļus vāra 15 minūtes, līdz tie mīksti, pēc tam nokāš.

Kamēr kartupeļi vārās, tomātus un gurķus sagriež un izkārto salātu šķīvī.

Gatavo mērci – bļodiņā liek sarkanā sīpola ripiņas, granātābola sēkliņas, pievieno garšvielas pēc vēlēšanās, eļļu un uzspiež visam svaigu citrona sulu, apmaisa.

Kartupeļus pārgriež uz pusēm vai sagriež ceturtdaļās un izkārto virs tomātiem salātu šķīvī.

Pēc tam visam pārlej sagatavoto mērci, bet beigās pārkaisa ar sakapātiem zaļumiem, piemēram, pētersīļiem.

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Comment Form