Tomātu un sīpolu čatnijs
Foto: Publicitātes foto
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas

Saldskāba tomātu čatnija recepte, kas ļauj variēt ar pārējiem pievienotajiem dārzeņiem. Šoreiz izmantoti sīpols un burkāns, bet var likt arī papriku, baklažānu, skābo ābolu utml. Receptes autors ir Edgars.

Burkānu sarīvē skaidiņās, tomātus noblanšē un nomizo, sīpolus – smalki sagriež.

Čili un garšaugus arī smalki sakapā. Čili pievieno pēc garšas, ja vēlas čatniju asāku, tad daļu sēklu atstāj.

Dārzeņus liek katlā un uz lēnas uguns vāra aptuveni pusotru stundu. Tad pievieno etiķi un cukuru, nedaudz sāls un vēl kādas 30 minūtes pavāra.

Tad pilda burkās, aizvāko, novieto pagrabā vai vēsā vietā. Ja netiek apēsts uzreiz, čatniju var glabāt līdz pat pavasarim.

Comment Form