Konservētu tomātu zupa ar turku zirņiem
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
6 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Nekas aukstajās un vēja piepūstajās ziemas dienās tā nesasilda kā garda zupa. Šoreiz nedaudz pikanta tomātu zupa, ko ēst kopā ar kraukšķīgiem, pannā apceptiem turku zirņiem un pitas maizīti.

Lielā katlā uzkarsē olīveļļu, pievieno sagrieztu sīpolu, raupji sagrieztus paprikas gabaliņus, kā arī smalki sagrieztas ķiploka daiviņas. Uz lēnas uguns visu apcep 10 minūtes, līdz dārzeņi mīksti.

Pēc tam pievieno kuminu, koriandru, kanēli, citronu sulu un sarīvētu miziņu un harissa pastu, apcep minūti. Pievieno konservētos tomātus un visu pārlej ar 600 mililitriem karsta ūdens.

Zupai ļauj sākt vārīties, pēc tam liek virsū vāku un vāra 15 minūtes.

Pēc tam pusi no zupas ar rokas blenderi nedaudz sablendē. Lej atpakaļ katlā un visu uzkarsē vēl pāris minūtes, ja nepieciešams.

Pannā uzkarsē nedaudz eļļas. Turku zirņus nosusina un saber pannā, kur tos apcep dažas minūtes, līdz tie ir zeltaini un kraukšķīgi.

Zupai pievieno svaigās koriandra lapas.

Pēc tam salej bļodiņās un pasniedz ar turku zirņiem un pitas maizi.

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form