
Ja aptrūkušās idejas brokastu maltītei, iespējams, noderēs šī recepte, kurā senu bērnības kārumu - olā mērcētu un apceptu maizīti papildina neparasti sagatavoti citrusaugļi.
Apelsīnus un greipfrūtus nomizo un sagriež vidēji biezās ripās.
Augļu šķēles kārto ar foliju izklātā cepamtraukā un pārslaka ar apelsīnu liķieri (ja izmanto). Pāri kaisa brūno cukuru un uzrīvē sviestu.
Liek cepeškrāsnī, kas ieslēgta grila režīmā, un cep, līdz augļi apbrūnē - aptuveni 10 minūtes. Pārkaisa ar kokosriekstu skaidiņām un ļauj vēl nedaudz apbrūnēt.
Gatavo maizītes.
Sakuļ olu ar pienu, pannā izkausē sviestu.
Maizes šķēles iemērc olu un piena maisījumā un liek karstā pannā cepties.
Maizītes gatavas, kad izveidojusies zeltaini brūna, nedaudz kraukšķīga kārtiņa.
Pasniedz ar grilētajiem citrusaugļiem. Ja vēlas, maizīti var pārliet ar grieķu jogurtu.