Foto: Shutterstock
Speķa pīrādziņi - lielām un mazām viesībām.
260Minūtes
7Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

0.5 kgmilti1 glāzepiens25 graugs100 gsviests1 gab.ola cukurs1 šķipsnasāls

Sagatavošana

1

Ieraugam: raugu iemaisa ar 35 g silta ūdens vai pienu un 6 g miltu. Siltumā raudzē 20 minūtes.

2

Pienu uzsilda līdz 35*C, ieber cukuru, sāli un maisa līdz izkusis.

3

Pievieno olu un ieraugu.

4

Iesijā miltus un samaisa viendabīgu mīklu.

5

Pievieno izkausētu un atdzesētu sviestu vai margarīnu un mīca līdz mīkla atlec no rokām.

6

Mīklu pārkaisa ar miltiem, pārsedz tīru dvieli un siltumā noliek rūgt. raudzē apmēram 3 stundas.

7

Ik stundu skatās, kā mīkla rūgst un, ja uzrūgusi, tad viņu saspaida un atkal atstāj rūgt. Kad mīkla izspaidīta 4x, tā ir gatava cepšanai.

8

Mīklu sadala gabaliņos, saveļ bumbiņās, uzraudzē 15 minūtes.

9

Katru gabaliņu ar delnu izspiež apaļu, liek pildījumu, malas aizspiež, liek uz ieziestas plāts, pārsmērē sakultu olu un cep gatavus.

Iesūtīja: DaceP

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!