Foto: Shutterstock
Neticami trauslie ābolu pīrādziņi būs gards našķis vēlās brokastīs vai pie pēcpusdienas tējas. Ja vēlies pīrādziņus cept brokastīs, pagatavo mīklu vakarā un pa nakti noglabā ledusskapī. Arī ābolu pildījumu sagatavo jau iepriekšējā vakarā, bet no rīta visus pārsteidz ar karstiem ābolu pīrādziņiem. No dotā produktu daudzuma sanāks apmēram 20-25 pīrādziņi.
240Minūtes
15Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

MĪKLAI:240 gmilti1 ĒKcukurs1 TKsāls (strīķēta)300 gsviests240 gkrēmsiers1 TKvaniļas ekstrakts PILDĪJUMAM:30 gsviests5 āboli100 mlbrūnais cukurs0.5 TKkanēlis2 ĒKkukurūzas ciete šķipsnasāls1 ola

Sagatavošana

1

Gatavo mīklu. Bļodā samaisa miltus ar cukuru un sāli. Sagriež kubiņos sviestu un krēmsieru, pievieno miltiem, pielej vaniļas ekstraktu. Ātri ar karoti saberž sviestu un krēmu drupačās. Saspiež kopā, veidojot mīklas lodi.

2

Mīklu liek uz pārtikas plēves, uzsedz otru plēves gabalu virsū un izrullē plāksni. To ietin pārtikas plēvē un ieliek ledusskapī uz divām stundām vai uz visu nakti.

3

Pagatavo pildījumu. Nomizo un iztīra āboliem serdes, pēc tam tos sagriež nelielos gabaliņos. Karsē pannu ar sviestu, tajā liek ābolus, cukuru, sāli un kanēli. Uz vidējas uguns ābolus sutina, līdz tie ir mīksti.

4

Nelielā bļodiņā sajauc kukurūzas cieti ar vienu ēdamkaroti ūdens. Pievieno cietes putriņu āboliem un maisot turpina karsēt, līdz āboli sabiezē. Ļauj āboliem atdzist vismaz vienu stundu.

5

Izņem mīklu no ledusskapja un uz ar miltiem apkaisītas darba virsmas mīklu izrullē pēc iespējas plānāk. Sagriež mīklu kvadrātos. Tiem vidū liek ābolu pildījumu, ar mitru pirkstu samitrina mīklas maliņas, pārloka pa diognāli uz pusēm un saspiež maliņas kopā.

6

Sagatvotos pīrādziņus liek ledusskapī uz vienu stundu vai uz 15 minūtēm saldētavā. Sakarsē cepeškrāsni līdz 180°C. Sagatavo cepamo pannu, to izklājot ar cepamo papīru.

7

Liek pīrādziņus uz pannas, apsmērē ar sakultu olu, apkaisa ar cukuru un cep cepeškrāsnī apmēram 20 minūtes, līdz pīrādziņi zeltaini brūni. Pasniedz siltus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!