Foto: Publicitātes foto
"Liellopa gaļa prasa pavāra uzmanību – šo gaļu ir sevišķi svarīgi nepārcept, bet censties to pagatavot vidēji izceptu vai vidēji asiņainu. Ja tomēr sanācis liellopu pārcept un gaļa kļuvusi sīksta, iesaku glābt situāciju, sagriežot gaļu pēc iespējas plānākās šķēlītēs un iemarinējot saldskābā marinādē, piemēram, citrona, laima sulā vai balzametiķī, līdzsvarojot skābumu ar cukuru vai kļavu sīrupu," skaidro "Rimi" šefpavārs Normunds Baranovskis, piedāvājot trīskārtu piparotā steika recepti.
25Minūtes
14Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
200 gliellopa rumpsteiks1 ĒKolīveļļa TKsāls1 TKmalti melnie pipari50 grukola2 ĒKkaperi1 tomāts3 šķēlesgrauzdēta maize1 ĒKgrauzdēti sīpoli gfrī kartupeļi pasniegšanai1 TKDižonas sinepes1 ĒKmajonēze TKcitronu sula1 ķiploka daiviņa, sīki sakapāta

Sagatavošana

1

Izpakotu un nosusinātu steiku pirms cepšanas ieteicams vismaz 20 minūtes patur istabas temperatūrā.

2

Ierīvē gaļu ar olīveļļu un liek uz sakarsētas grila pannas. Cep 4–5 minūtes, ik pēc 20 sekundēm apgriežot uz otru pusi. Noņem no pannas, ierīvē ar sāli un pipariem, ietin folijā, patur 4–5 minūtes.

3

Pa to laiku gatavo mērci, samaisot visas sastāvdaļas, un sagriež tomātu ripiņās.

4

Kārto steika sendviču: apsmērē 2 maizes šķēles ar mērci un liek uz tām gan tomātus, gan rukolu; pievieno grauzdētos sīpolus un pa virsu sagrieztas steika šķēlītes. Trešo maizes šķēli liek vidū, lai tai no abām pusēm būtu gaļa.

Steika sendviču klasiski pasniedz ar frī kartupeļiem.

Kā mājās pagatavot gardus frī kartupelīšus, skaidrojām šajā rakstā.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!