Trīskārtu piparotais steika sendvičs
Foto: Publicitātes foto
0 0
2 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
200 g
200 g liellopa rumpsteiks
liellopa rumpsteiks
1 ĒK
1 ĒK olīveļļa
olīveļļa
1/4 TK
1/4 TK sāls
sāls
1 TK
1 TK malti melnie pipari
malti melnie pipari
50 g
50 g rukola
rukola
2 ĒK
2 ĒK kaperi
kaperi
1
1 tomāts
tomāts
3 šķēles
3 šķēles grauzdēta maize
grauzdēta maize
1 ĒK
1 ĒK grauzdēti sīpoli
grauzdēti sīpoli
50-70 g
50-70 g frī kartupeļi pasniegšanai
frī kartupeļi pasniegšanai
MĒRCEI
1 TK
1 TK Dižonas sinepes
Dižonas sinepes
1 ĒK
1 ĒK majonēze
majonēze
1/2 TK
1/2 TK citronu sula
citronu sula
1
1 ķiploka daiviņa, sīki sakapāta
ķiploka daiviņa, sīki sakapāta
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Burgeri, sendviči, vrapi un kebabi
  • Kanapē un sviestmaizes
  • Ikdienas maltītei
  • Launags
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • "Liellopa gaļa prasa pavāra uzmanību – šo gaļu ir sevišķi svarīgi nepārcept, bet censties to pagatavot vidēji izceptu vai vidēji asiņainu. Ja tomēr sanācis liellopu pārcept un gaļa kļuvusi sīksta, iesaku glābt situāciju, sagriežot gaļu pēc iespējas plānākās šķēlītēs un iemarinējot saldskābā marinādē, piemēram, citrona, laima sulā vai balzametiķī, līdzsvarojot skābumu ar cukuru vai kļavu sīrupu," skaidro "Rimi" šefpavārs Normunds Baranovskis, piedāvājot trīskārtu piparotā steika recepti.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Izpakotu un nosusinātu steiku pirms cepšanas ieteicams vismaz 20 minūtes patur istabas temperatūrā.

    Ierīvē gaļu ar olīveļļu un liek uz sakarsētas grila pannas. Cep 4–5 minūtes, ik pēc 20 sekundēm apgriežot uz otru pusi. Noņem no pannas, ierīvē ar sāli un pipariem, ietin folijā, patur 4–5 minūtes.

    Pa to laiku gatavo mērci, samaisot visas sastāvdaļas, un sagriež tomātu ripiņās.

    Kārto steika sendviču: apsmērē 2 maizes šķēles ar mērci un liek uz tām gan tomātus, gan rukolu; pievieno grauzdētos sīpolus un pa virsu sagrieztas steika šķēlītes. Trešo maizes šķēli liek vidū, lai tai no abām pusēm būtu gaļa.

    Steika sendviču klasiski pasniedz ar frī kartupeļiem.

    Kā mājās pagatavot gardus frī kartupelīšus, skaidrojām šajā rakstā.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form