Trīskārtu piparotais steika sendvičs
Foto: Publicitātes foto
2 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

"Liellopa gaļa prasa pavāra uzmanību – šo gaļu ir sevišķi svarīgi nepārcept, bet censties to pagatavot vidēji izceptu vai vidēji asiņainu. Ja tomēr sanācis liellopu pārcept un gaļa kļuvusi sīksta, iesaku glābt situāciju, sagriežot gaļu pēc iespējas plānākās šķēlītēs un iemarinējot saldskābā marinādē, piemēram, citrona, laima sulā vai balzametiķī, līdzsvarojot skābumu ar cukuru vai kļavu sīrupu," skaidro "Rimi" šefpavārs Normunds Baranovskis, piedāvājot trīskārtu piparotā steika recepti.

Izpakotu un nosusinātu steiku pirms cepšanas ieteicams vismaz 20 minūtes patur istabas temperatūrā.

Ierīvē gaļu ar olīveļļu un liek uz sakarsētas grila pannas. Cep 4–5 minūtes, ik pēc 20 sekundēm apgriežot uz otru pusi. Noņem no pannas, ierīvē ar sāli un pipariem, ietin folijā, patur 4–5 minūtes.

Pa to laiku gatavo mērci, samaisot visas sastāvdaļas, un sagriež tomātu ripiņās.

Kārto steika sendviču: apsmērē 2 maizes šķēles ar mērci un liek uz tām gan tomātus, gan rukolu; pievieno grauzdētos sīpolus un pa virsu sagrieztas steika šķēlītes. Trešo maizes šķēli liek vidū, lai tai no abām pusēm būtu gaļa.

Steika sendviču klasiski pasniedz ar frī kartupeļiem.

Kā mājās pagatavot gardus frī kartupelīšus, skaidrojām šajā rakstā.

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form