Vārītais plombīra krēms tortēm un kūkām
Foto: Shutterstock
3.3333 3
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu

Gatavojot tortes un kūkas, lielākais izaicinājums bieži vien ir tieši krēms. Kuram gan nav gadījies vērot skumjo skatu, kad ar rūpību darinātās krēma rozes izplūst uz tortes vai krēma "micītes" slīd nost no kēksiņiem. Lai turpmāk tevi nepiemeklētu šādas likstas, iemācies pagatavot vārīto krēmu, kurš lieliski saglabā formu un garšo pēc maiga plombīra saldējuma.

No šī sastāvdaļu daudzuma sanāk aptuveni kilograms krēma.

Gatavo krēma sagatavi. Katliņā liek skābo krējumu. Pievieno cukuru un vaniļu pēc garšas, ņemot vērā to, kādam mērķim krēms tiks izmantots.

Liek klāt miltus, cieti un olas. Ar putojamo slotiņu vai mikseri sakuļ visu viendabīgā masā.

Liek katliņu uz plīts un uz nelielas liesmas karsē, masu nepārtraukti maisot ar putojamo slotiņu.

Kad masa kļuvusi tik bieza, ka to ir grūti maisīt ar putojamo slotiņu, to turpina kult ar mikseri.

Kad masa ir sakulta viendabīga un gluda, katliņu noņem no plīts un krēmu pārliek bļodā. Krēma sagataves gatavību var pārbaudīt ar silikona lāpstiņu – ja, papliķējot ar to pa krēmu, krēms nelīp pie lāpstiņas, tas ir gatavs.

Bļodu pārklāj ar pārtikas plēvi, piespiežot plēvi krēma sagatavei, lai krēms dziestot neapkalstu un neveidotos kondensāts.

Atdzesē krēma sagatavi līdz istabas temperatūrai, tad liek ledusskapī uz nakti.

Nākamajā dienā gatavo krēmu. Mīkstu sviestu liek bļodā un uzputo ar mikseri aptuveni 5 minūtes.

Tad sviestam pa daļām pievieno un iekuļ krēma sagatavi, kas izņemta no ledusskapja.

Gatavo krēmu pilda konditorejas maisiņā un dekorē tortes un kūkas vai izmanto pēc saviem ieskatiem.

Lūk, video, kur soli pa solim var izsekot vārītā plombīra krēma tapšanai.

Comment Form