Vasarīga biezpiena kūka ar ķiršiem un riekstiem
Foto: DELFI
5.0000 2
12 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
Pamatnei
200 g
200 g milti
milti
75 g
75 g cukurs
cukurs
75 g
75 g sviests
sviests
1/2 TK
1/2 TK dzeramā soda
dzeramā soda
1
1 ola
ola
Pildījumam
500 g
500 g atkauloti ķirši
atkauloti ķirši
500 g
500 g biezpiens
biezpiens
1
1 citrona miziņa
citrona miziņa
naža gals
naža gals maltas krustnagliņas
maltas krustnagliņas
pēc garšas
pēc garšas vaniļas cukurs
vaniļas cukurs
1/2 TK
1/2 TK dzeramā soda
dzeramā soda
75 g
75 g rieksti
rieksti
50 g
50 g ciete
ciete
100 g
100 g cukurs
cukurs
3
3 olas
olas
1 TK
1 TK kanēlis
kanēlis
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Piknika ēdienu receptes
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Tortes un kūkas
  • Pasaules Virtuve
  • Šai receptei ir vismaz 35 gadi, un tā mammas recepšu kladē ir uzrakstīta ar rakstāmmašīnu krievu valodā. Daudzviet burti jau padzisuši, bet tas tikai apliecina, ka kūka ir ļoti, ļoti garšīga un bieži tiek gatavota.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Mīklai:

    Miltus izsijā, pievieno sodu, cukuru, vienu olu un istabas temperatūras sviestu. Visu ar rokām saberž, ievieto ledusskapī uz 30-40 minūtēm.

    Pildījumam:

    Ķiršus noskalo, tiem izņem kauliņus, kā to labāk darīt, nenotašķot visu virtuvi, atradīsi šeit.

    Biezpienu samaļ vai saberž ar rokām, tam pievieno valriekstus vai lazdu riekstus, garšvielas, izsijātu kartupeļu cieti, sodu un cukuru. Ieteicams izmantot diētiskāku biezpienu, bet tā kā man pie rokas bija tikai trekns biezpiens no kaimiņa gotiņas, izmantoju to, bet liku mazāk cukuru. Pierīvē klāt viena citrona miziņu.

    Olu dzeltenumus atdala no baltumiem. Biezpiena masai pievieno dzeltenumus.

    Baltumus saputo stingrās putās, lai to vieglāk izdarīt, pirms putošanas pievieno šķipsniņu sāls, šajā rakstā norādīti vēl daži knifiņi.

    Pievieno biezpienam ķiršus, pirms tam nolejot to sulu, to vari atšķaidīt ar ūdeni un izdzert. Ķiršus biezpiena masā iecilā ļoti uzmanīgi, lai tie saglabātu savu formu, tikpat uzmanīgi iecilā arī olu baltumus.

    No ledusskapja izņem mīklu, formu ietauko un ar pirkstiem izspaida mīklu cepamtraukā tā, lai gar maliņām tā veidotu apmēram divus centimetrus augstu sieniņu. Kārto šajā mīklas groziņā biezpiena masu un liek sakarsētā krāsnī (180 grādi) un cep stundu un 15 minūtes.

    Pīrāgu atdzesē, var dekorēt ar pūdercukuru.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form