Vecmāmiņas sīpolu mērce
Foto: Privātais arhīvs
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Sīpolu un cauraudzīša mērci Sīpolu ceļa konkursam piesaka Māra.

Sīpolus sagriež apmēram puscentimetru biezās ripiņās un sadala pa riņķīšiem.

Žāvēto gaļu sagriež sīkos kubiņos.

Pannā uzkarsē nedaudz taukvielas un mazliet apcep žāvēto cūkgaļu.

Pievieno sīpolus un maisot uz lēnas uguns apcep sīpolus, līdz tie kļūst caurspīdīgi. Sīpoli rūpīgi jāpieskata, jo piedeguši sīpoli dos rūgtumu un samaitās visu mērci.

Tad pievieno skābo krējumu un uz ļauj tam uzkarsēties, bet nevāra. Pēc garšas pievieno sāli. Uzliek vāku un ļauj visam minūtes 10 nostāvēties un savilkties.

Ja negribas tik treknu mērci, tad krējumu var ņemt arī 12% un pat to šķaidīt ar ūdeni, tiesa mērce būs šķidrākas konsistences un mazliet tomēr zaudēs no savas pareizās garšas.

Pasniedz ar vārītiem kartupeļiem, ceptu gaļu un skābētiem gurķīšiem.

Labu apetīti!

Šī recepte piedalās konkursā, kura galvenā balva ir ceļojums divām personām uz Peipusa reģionu Igaunijā, kurā viens no apskates objektiem ir arī slavenais Sīpolu ceļš.

Vai arī tavā virtuvē sīpols ir neatņemama ēdiena sastāvdaļa? Pagatavo līdz 7. augustam savu mīļāko ēdienu, kurā sīpols ir viena no galvenajām sastāvdaļām, nofotografē gala rezultātu, pieraksti recepti un pagatavošanas gaitu un sūti uz receptes@delfi.lv (ar norādi "Sīpolu ceļa konkurss"). Uzvarētāju noskaidrosim 16. augustā.

Ar konkursa noteikumiem iepazīsties šeit.

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form