Vegāniskais ķimeņu siers pistāciju apvalkā
Foto: Rūta Krūma
4.0000 1
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu

Recepti iesaka Rūta Krūma un Vegānfestivāla, kas notiks 12. augustā, radošā komanda.

Ķimenes pārlej ar karstu ūdeni un mērcē vismaz pusstundu. Pēc tam visas sastāvdaļas, izņemot pistācijas, ievieto virtuves kombainā un sablendē līdz krēmveida konsistences masai (ķimenes pievieno pašās beigās).

Sietiņā dubultā kārtā ieklāj marli un samitrina, uz tās lej siera masu. Sasien marles pretējos stūrus, liek zem sloga, lai notek liekais šķidrums. Sieram ļauj nogatavoties 1–2 dienas istabas temperatūrā. Pirms pasniegšanas sieru apviļā sasmalcinātās pistācijās.

Svarīgi ūdeni pievienot pēc iespējas mazāk, lai siers sanāktu stingrāks. Ja vēlas sieru padarīt cietāku, to liek cepeškrāsnī 150 grādu temperatūrā un gaida, līdz sieram izveidojas "miziņa".

Lai labo garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form