Vegāniskais ķimeņu siers pistāciju apvalkā
Foto: Rūta Krūma
4.0000 1
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
2 glāzes
2 glāzes mērcēti Indijas rieksti
mērcēti Indijas rieksti
3 ĒK
3 ĒK citronu sula
citronu sula
4 ĒK
4 ĒK auksti spiesta eļļa
auksti spiesta eļļa
pēc garšas
pēc garšas sāls un pipari
sāls un pipari
4-5 ĒK
4-5 ĒK rauga pārslas
rauga pārslas
1-2 TK
1-2 TK garšaugu maisījums
garšaugu maisījums
pēc garšas
pēc garšas ūdens
ūdens
1 TK
1 TK ķimenes
ķimenes
100 g
100 g lobītas pistācijas apviļāšanai
lobītas pistācijas apviļāšanai
  • Ēdieni vegāniem
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Receptes ceļojumiem
  • Ikdienas maltītei
  • Līgo svētku un Jāņu receptes
  • Siera un biezpiena uzkodas
  • Pasaules Virtuve
  • Recepti iesaka Rūta Krūma un Vegānfestivāla, kas notiks 12. augustā, radošā komanda.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Ķimenes pārlej ar karstu ūdeni un mērcē vismaz pusstundu. Pēc tam visas sastāvdaļas, izņemot pistācijas, ievieto virtuves kombainā un sablendē līdz krēmveida konsistences masai (ķimenes pievieno pašās beigās).

    Sietiņā dubultā kārtā ieklāj marli un samitrina, uz tās lej siera masu. Sasien marles pretējos stūrus, liek zem sloga, lai notek liekais šķidrums. Sieram ļauj nogatavoties 1–2 dienas istabas temperatūrā. Pirms pasniegšanas sieru apviļā sasmalcinātās pistācijās.

    Svarīgi ūdeni pievienot pēc iespējas mazāk, lai siers sanāktu stingrāks. Ja vēlas sieru padarīt cietāku, to liek cepeškrāsnī 150 grādu temperatūrā un gaida, līdz sieram izveidojas "miziņa".

    Lai labo garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form