Foto: Shutterstock
Tradicionālās vēja kūkas - gardas un tautā iemīļotas.
80Minūtes
18Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

MĪKLAI:1 glāzeūdens1 glāzekviešu milti100 gsviests5 olas1 šķipsnasāls KRĒMAM:200 gsviests1 glāzecukurs1 glāzepiens1 ĒKkviešu milti1.5 ĒKolu liķieris vai rums vaniļas ekstrakts ŠOKOLĀDES GLAZŪRAI:100 gšokolāde20 gsviests100 gpūdercukurs3 ĒKūdens

Sagatavošana

1

Gatavo plaucēto mīklu: Ūdeni kopā ar sāli un sviestu uzvāra, verdošā ūdenī maisot ber visus miltus un maisot karsē, līdz mīkla saveļas kamolā un atlec no katla malām. Nedaudz atdzisušā mīklā pa vienai iemaisa olas.

2

Mīklu liek pergamenta turziņā, kurā ielikts robots konditorejas uzgalis(tillīte) un uz sagatavotas plāts izspiež apaļas vai garenas kūciņas.

3

Pirmās 15 min nedrīkst atvērt cepeškrāsni, kūkām jāizcepas brūnām, sausām, stingrām, ar tukšu vidu.

4

Atdzisušām kūkām (apaļām) nogriež vāciņu, iegarenām vienā galā izgriež caurumu. Kūkas pilda ar krēmu (apaļās ar tējkaroti, garenās ar pergamenta turziņu). Kūkas pārklāj ar šokolādes glazūru.

5

Krēmam saputo sviestu, pievieno vaniļas ekstraktu. Miltus iemaisa 3 ēdamkarotēs piena, pārējo pienu ar cukuru uzvāra, pievieno atšķaidītos miltus, vēlreiz uzvāra, atdzesē un pievieno saputotam sviestam. Putojot pievieno liķieri.

6

Glazūra: šokolādi salauž gabaliņos, pielej ūdeni, silda, līdz šokolāde izkūst. Tad pievieno sviestu, pūdercukuru un pamatīgi sakuļ. Karstu glazūru pārziež kūkām.

Iesūtīja: Maarinja

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!