Sastāvdaļas
Sagatavošana
Gatavo plaucēto mīklu: Ūdeni kopā ar sāli un sviestu uzvāra, verdošā ūdenī maisot ber visus miltus un maisot karsē, līdz mīkla saveļas kamolā un atlec no katla malām. Nedaudz atdzisušā mīklā pa vienai iemaisa olas.
Mīklu liek pergamenta turziņā, kurā ielikts robots konditorejas uzgalis(tillīte) un uz sagatavotas plāts izspiež apaļas vai garenas kūciņas.
Pirmās 15 min nedrīkst atvērt cepeškrāsni, kūkām jāizcepas brūnām, sausām, stingrām, ar tukšu vidu.
Atdzisušām kūkām (apaļām) nogriež vāciņu, iegarenām vienā galā izgriež caurumu. Kūkas pilda ar krēmu (apaļās ar tējkaroti, garenās ar pergamenta turziņu). Kūkas pārklāj ar šokolādes glazūru.
Krēmam saputo sviestu, pievieno vaniļas ekstraktu. Miltus iemaisa 3 ēdamkarotēs piena, pārējo pienu ar cukuru uzvāra, pievieno atšķaidītos miltus, vēlreiz uzvāra, atdzesē un pievieno saputotam sviestam. Putojot pievieno liķieri.
Glazūra: šokolādi salauž gabaliņos, pielej ūdeni, silda, līdz šokolāde izkūst. Tad pievieno sviestu, pūdercukuru un pamatīgi sakuļ. Karstu glazūru pārziež kūkām.
Iesūtīja: Maarinja