Vēja kūkas ar vaniļas krēmu
Foto: Shutterstock
4.0000 4
Sarežģītība: vidēji
Loading...
Sastāvdaļas
Mīklai:
1 glāze
1 glāze ūdens
ūdens
1 glāze
1 glāze kviešu milti
kviešu milti
100 g
100 g sviests
sviests
5
5 olas
olas
1 šķipsna
1 šķipsna sāls
sāls
Krēmam:
200 g
200 g sviests
sviests
1 glāze
1 glāze cukurs
cukurs
1 glāze
1 glāze piens
piens
1 ĒK
1 ĒK kviešu milti
kviešu milti
1-2 ĒK
1-2 ĒK olu liķieris vai rums
olu liķieris vai rums
 
vaniļas ekstrakts
vaniļas ekstrakts
Šokolādes glazūrai:
100 g
100 g šokolāde
šokolāde
20 g
20 g sviests
sviests
100 g
100 g pūdercukurs
pūdercukurs
3 ĒK
3 ĒK ūdens
ūdens
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Plaucētās mīklas izstrādājumi
  • Pasaules Virtuve
  • Tradicionālās vēja kūkas - gardas un tautā iemīļotas.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Gatavo plaucēto mīklu: Ūdeni kopā ar sāli un sviestu uzvāra, verdošā ūdenī maisot ber visus miltus un maisot karsē, līdz mīkla saveļas kamolā un atlec no katla malām. Nedaudz atdzisušā mīklā pa vienai iemaisa olas.

    Mīklu liek pergamenta turziņā, kurā ielikts robots konditorejas uzgalis(tillīte) un uz sagatavotas plāts izspiež apaļas vai garenas kūciņas.

    Pirmās 15 min nedrīkst atvērt cepeškrāsni, kūkām jāizcepas brūnām, sausām, stingrām, ar tukšu vidu.

    Atdzisušām kūkām (apaļām) nogriež vāciņu, iegarenām vienā galā izgriež caurumu. Kūkas pilda ar krēmu (apaļās ar tējkaroti, garenās ar pergamenta turziņu). Kūkas pārklāj ar šokolādes glazūru.

    Krēmam saputo sviestu, pievieno vaniļas ekstraktu. Miltus iemaisa 3 ēdamkarotēs piena, pārējo pienu ar cukuru uzvāra, pievieno atšķaidītos miltus, vēlreiz uzvāra, atdzesē un pievieno saputotam sviestam. Putojot pievieno liķieri.

    Glazūra: šokolādi salauž gabaliņos, pielej ūdeni, silda, līdz šokolāde izkūst. Tad pievieno sviestu, pūdercukuru un pamatīgi sakuļ. Karstu glazūru pārziež kūkām.

    Iesūtīja: Maarinja

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form