Foto: DELFI
Viens no bērnības lielākajiem kārumiem daudzu atmiņās ir tieši auzu pārslu cepumi, taču ne visi atraduši to mīļāko recepti, ar ko remdināt sentimentālo kārdinājumu. Šī recepte bez olām un miltiem gala rezultātā ļaus našķēties ar viegli kraukšķīgiem un sulīgiem cepumiem, kas ideāli piestāvēs tējas vai kafijas pauzei, lai atgūtu enerģiju, jo sastāvā ir rieksti, dzērvenes un nedaudz zemesriekstu sviests.
30Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

180 gsviests100 gcukurs1.5 ĒKzemesriekstu sviests2 ĒKskābais krējums1 TKvaniļas ekstrakts šķipsnasāls300 gātri vārāmās auzu pārslas100 gkaltētas dzērvenes (var izmantot arī citas ogas)80 gvalrieksti

Sagatavošana

1

Vispirms nelielā katliņā uz mazas liesmas izkausē sviestu. Lej to bļodā un pievieno cukuru. Ar putojamo slotiņu samaisi un ļauj tam izkust. Tad pievieno zemesriekstu sviestu, krējumu, vaniļas ekstraktu, sāls šķipsnu un kārtīgi iemaisi. Noslēgumā pievieno auzu pārslas*, smalkos gabaliņos sakapātus valriekstus un dzērvenes. Ar koka karoti vai silikona lāpstiņu kārtīgi samaisi, lai visas pārslas apviļājas šķidrumā. Masai jābūt irdenai, bet ar mitrām rokām saspiežot, tai jāturas kopā.

2

Noklāj pannu ar cepamo papīru un sakarsē krāsni 180 grādus karstu.

3

Ar slapjām rokām veido no masas vēlamās cepumu formiņas un liec uz plāts. Ja vēlies, vari masu izklāt pa visu cepešpannu, tad gala rezultātā iegūsi granolas batoniņus.

4

Liec cepties uz 15-20 minūtēm vai tik ilgi, līdz cepumi ir viegli brūni.

5

Svarīgi pēc cepšanas tos atstāt atdzist un pēc laika uzlikt uz režģīša, lai tie pilnībā atdzistu. Tas prasīs pacietību, taču tikko cepti cepumi lūzīs un drups.

No šīs porcijas sanāks viena cepešplāts ar cepumiem.

*Šajā receptē svarīgi izmanto ātri vārāmās auzu pārslas. Tās ir miltainākas, tāpēc var iztikt bez miltiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!