Veselīgie auzu pārslu groziņi ar aveņu krēmu
Foto: Privātais arhīvs
4.5000 4
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
 
ogas dekoram
ogas dekoram
Groziņiem
70 g
70 g auzu pārslas
auzu pārslas
1
1 ola
ola
1 ĒK
1 ĒK medus
medus
1 sauja
1 sauja lobītas saulespuķu sēklas
lobītas saulespuķu sēklas
Pildījumam
50 g
50 g biezpiens
biezpiens
80 g
80 g avenes
avenes
30 ml
30 ml ūdens
ūdens
3 g
3 g želatīns
želatīns
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Tortes un kūkas
  • Pasaules Virtuve
  • Groziņu pamatnei izmantojot auzu pārslas un sēkliņas, bet pildījumam nesaldinātu biezpiena krēmu ar sulīgām avenēm, rezultātā iegūsi ne vien gardu, bet arī veselīgu našķi, nenodarot skādi slaidajai līnijai. Protams, ja vien neapēdīsi 10 groziņus vienā piegājienā. Recepti iesaka garšīgā "Instagram" konta love to cook autore Veronika Ļevša.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Sakarsē krāsni līdz 180 grādiem. Visas groziņu pamatnes sastāvdaļas liek bļodā, samaisa viendabīgā masā. Masu sadala četrās daļās, klāj kēksiņu veidnēs, izlīdzinot gar malām, veidojot groziņu formu. Cep krāsnī 10 minūtes, tad izņem un atdzesē.

    Pa to laiku gatavo pildījumu. Biezpienu sablendē ar avenēm. Ja vēlas, var pievienot cukuru pēc garšas. Želatīnu pārlej ar ūdeni, uzbriedina, tad izkausē ūdens peldē, iemaisa biezpiena un aveņu masā.

    Masu pilda groziņos, dekorē ar ogām, liek ledusskapī un atdzesē 1-2 stundas.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form