
Vēlies veselīgas un vienkāršas brokastis? Paša pagatavots auzu pārslu, riekstu un žāvētu aprikožu muslis būs tieši tas, kas vajadzīgs, lai kārtīgi iestiprinātos no rīta. Pats labākais – zināsi, kas ir maisījumā, jo visas sastāvdaļas ir vienkāršas un savām rokām sajauktas kopā.
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 160 grādiem.
Visus riekstus raupji sasmalcina. Pēc tam uz cepamās pannas, kas izklāta ar cepamo papīru, izbārsta auzu pārslas, sasmalcinātos riekstus un ķirbju un saulespuķu sēkliņas.
Sastāvdaļas vienmērīgi izlīdzina uz cepamās pannas virsmas. Pannu ieliek cepeškrāsnī un apgrauzdē sastāvdaļas 10-15 minūtes, līdz auzu pārslas kļūst zeltainas.
Pēc tam riekstus un auzu pārslas ar sēkliņām ņem laukā no cepeškrāsns un atdzesē.
Ar nazi nelielos gabaliņos sagriež žāvētās aprikozes.
Rozīnes un aprikozes iemaisa riekstu, auzu pārslu un sēkliņu masā. Musli ieber cieši noslēgtā traukā un glabā kādā tumšākā virtuves stūrī.
Bauda kopā ar pienu vai jogurtu.
Lai labi garšo!