Vienkāršā bērnības saldskābmaize no 'ķieģelīša'
Foto: Inga Lunte
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

"Šī ir vienkārša un pārbaudīta recepte mūsu mājās iecienītai saldskābmaizei no "ķieģelīša". Maizīte smaržo un garšo gluži kā bērnībā!" teic receptes autore Laila Trektere.

Sagriež "ķieģelīti" gabaliņos, liek bļodā.

Pievieno ķimenes, kefīru un atstāj uz 24 stundām izmirkt.

Tad samīca, pievieno raugu, cukuru un citronskābi. Pa daļām pievieno miltus, mīcot, līdz mīkla vairs nelīp pie rokām, Ļauj mīklai uzrūgt vismaz stundu.

Sakarsē krāsni līdz 200 grādiem.

No mīklas veido trīs klaipiņus, liek tos uz plāts, kas izklāta ar cepamo papīru, šauj krāsnī un cep 15 minūtes.

Samazina karstumu līdz 170-180 grādiem un turpina cept vēl 45 minūtes.

Izņem maizi no krāsns, klaipiņus ieziež ar sviestu.

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form