Vienkāršā bērnības saldskābmaize no 'ķieģelīša'
Foto: Inga Lunte
3.5000 4
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
1
1 rudzu veidņu maize jeb "ķieģelītis"
rudzu veidņu maize jeb "ķieģelītis"
1250 ml
1250 ml kefīrs
kefīrs
pēc garšas
pēc garšas ķimenes
ķimenes
200-250 g
200-250 g cukurs
cukurs
1.5 kg
1.5 kg kviešu milti
kviešu milti
1
1 paciņa svaigā rauga
paciņa svaigā rauga
2 naža gals
2 naža gals citronskābe
citronskābe
  • Latvijas svētku receptes
  • Ikdienas maltītei
  • Līgo svētku un Jāņu receptes
  • Latviešu nacionālā virtuve
  • Maize
  • "Šī ir vienkārša un pārbaudīta recepte mūsu mājās iecienītai saldskābmaizei no "ķieģelīša". Maizīte smaržo un garšo gluži kā bērnībā!" teic receptes autore Laila Trektere.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Sagriež "ķieģelīti" gabaliņos, liek bļodā.

    Pievieno ķimenes, kefīru un atstāj uz 24 stundām izmirkt.

    Tad samīca, pievieno raugu, cukuru un citronskābi. Pa daļām pievieno miltus, mīcot, līdz mīkla vairs nelīp pie rokām, Ļauj mīklai uzrūgt vismaz stundu.

    Sakarsē krāsni līdz 200 grādiem.

    No mīklas veido trīs klaipiņus, liek tos uz plāts, kas izklāta ar cepamo papīru, šauj krāsnī un cep 15 minūtes.

    Samazina karstumu līdz 170-180 grādiem un turpina cept vēl 45 minūtes.

    Izņem maizi no krāsns, klaipiņus ieziež ar sviestu.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form