
Loading...
Sastāvdaļas
1
1 rudzu veidņu maize jeb "ķieģelītis"
rudzu veidņu maize jeb "ķieģelītis"1250 ml
1250 ml kefīrs
kefīrs pēc garšas
pēc garšas ķimenes
ķimenes200-250 g
200-250 g cukurs
cukurs1.5 kg
1.5 kg kviešu milti
kviešu milti1
1 paciņa svaigā rauga
paciņa svaigā rauga2 naža gals
2 naža gals citronskābe
citronskābe"Šī ir vienkārša un pārbaudīta recepte mūsu mājās iecienītai saldskābmaizei no "ķieģelīša". Maizīte smaržo un garšo gluži kā bērnībā!" teic receptes autore Laila Trektere.
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Reklāma
Sagriež "ķieģelīti" gabaliņos, liek bļodā.
Pievieno ķimenes, kefīru un atstāj uz 24 stundām izmirkt.
Tad samīca, pievieno raugu, cukuru un citronskābi. Pa daļām pievieno miltus, mīcot, līdz mīkla vairs nelīp pie rokām, Ļauj mīklai uzrūgt vismaz stundu.
Sakarsē krāsni līdz 200 grādiem.
No mīklas veido trīs klaipiņus, liek tos uz plāts, kas izklāta ar cepamo papīru, šauj krāsnī un cep 15 minūtes.
Samazina karstumu līdz 170-180 grādiem un turpina cept vēl 45 minūtes.
Izņem maizi no krāsns, klaipiņus ieziež ar sviestu.
Lai labi garšo!
Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.