Vienkāršā drumstalkūka ar upenēm no saldētavas krājumiem
Foto: DELFI
3.4375 16
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Loading...
Sastāvdaļas
mīklai:
180 g
180 g sviests
sviests
170 g
170 g cukurs
cukurs
2 gab.
2 gab. lielu olu dzeltenumi
lielu olu dzeltenumi
1 ĒK
1 ĒK vaniļas ekstrakts
vaniļas ekstrakts
380 g
380 g milti
milti
šķipsna
šķipsna sāls
sāls
pildījumam:
400-500 g
400-500 g saldētas upenes (var aizstāt ar citām ogām)
saldētas upenes (var aizstāt ar citām ogām)
150 g
150 g cukurs
cukurs
70 ml
70 ml ūdens
ūdens
  • Ēdieni bērniem
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Līgo svētku un Jāņu receptes
  • Plātsmaizes
  • Pasaules Virtuve
  • Ja tā padomā, tad saldētavas tīrīšana ir visai patīkama nodarbe, ja pēc tās seko kaut kā garda pagatavošana. Šajā gadījumā upenes, kas tā arī lielāko daļu ziemas glabājās neskartas, nu gardu uzmanību izpelnas plātsmaizē. Vienkārši un garšīgi – vai vajag vēl kādu iemeslu receptes izmēģināšanai?

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Katliņā izkausē sviestu.

    Bļodā ber cukuru, sāli, pievieno olu dzeltenumus un izkausēto sviestu. Visu rūpīgi samaisa viendabīgā masā ar putojamo slotiņu. Beigās iemaisa vaniļas ekstraktu.

    Kad slapjās sastāvdaļas sajauktas, iemaisi miltus un ar karoti vai pirkstiem izveido drupainu mīklu, kas saspiežot salīp, bet arī labi padodas drupaču veidošanai. Ja tomēr šķiet, ka mīkla ir par sausu, pievieno vēl izkausētu sviestu vai eļļu.

    Katliņā ber ogas, pārber ar cukuru, pielej šļuku ūdeni un liek uz lēnas uguns karsēties, līdz ogas nedaudz pašķīst un izveidojas mērce. Karsē aptuveni 10 minūtes, ne ilgāk, lai ogas joprojām saglabā formu. Atliec malā katliņu un ļauj masai padzist.

    Kamēr dziest ogas, nedaudz vairāk par pusi mīklas izlīdzini veidnē, kurā ieklāts cepamais papīrs. Mīklas pamatni liek cepties 180 grādos uz aptuveni 10 minūtēm, līdz tā nedaudz apcepas, bet ir bāla, ne zeltaini brūna.

    Nedaudz paceptajai pamatnei uzber ogas ar šķidrumu, virsū izbārsta atlikušo mīklu drupačās – lielākās un mazākās. Cep aptuveni 15–20 minūtes, līdz virskārta izcepusies zeltaini brūna.

    Drumstalkūku atdzesē un griež gabalos. Pasniedz ar saldējuma bumbu vai ēd tāpat.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form