Sastāvdaļas
Sagatavošana
Sakarsē krāsni līdz 180 grādiem. Ieziež kēksa formu ar eļļu vai sviestu. Olu baltumus atdala no dzeltenumiem.
Mīkstu sviestu, cukuru un olu dzeltenumus puto ar mikseri, līdz masa ir gaiša, gaisīga un palielinājusies apjomā.
Pievieno miltus, kuriem piejaukts cepamais pulveris, pielej pienu, pieliek vaniļu un sāli.
Pievieno 4 stungrās putās saputotus olu baltumus un uzmanīgi iemaisa.
Masu sadala divās daļās, vienu daļu samaisa ar izsijātu kakao pulveri.
Kēksa formā liek pārmaiņus gaišo un tumšo mīklas kārtu un cep 45-55 minūtes.
Kūkas gatavību pārbauda ar kociņu - ja, iedurot kūkā, tas paliek sauss, tad kūka ir gatava.
Izņem no krāsns un atstāj atdzist pirms izņemšanas no formas.
Pirms pasniegšanas galdā kūku pārkaisa ar pūdercukuru vai pārlej ar kausētu šokolādi.
Iesūtīja: materiāli no www.calis.lv arhīva