Foto: Shutterstock
Marmorkūka ar kakao - netikai garda, bet arī daiļa.
110Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 10
250 gsviests200 gcukurs4 olas500 gkviešu milti1 TKcepamais pulveris0.75 glāzepiens30 gkakao sāls vaniļa

Sagatavošana

1

Sakarsē krāsni līdz 180 grādiem. Ieziež kēksa formu ar eļļu vai sviestu. Olu baltumus atdala no dzeltenumiem.

2

Mīkstu sviestu, cukuru un olu dzeltenumus puto ar mikseri, līdz masa ir gaiša, gaisīga un palielinājusies apjomā.

3

Pievieno miltus, kuriem piejaukts cepamais pulveris, pielej pienu, pieliek vaniļu un sāli.

4

Pievieno 4 stungrās putās saputotus olu baltumus un uzmanīgi iemaisa.

5

Masu sadala divās daļās, vienu daļu samaisa ar izsijātu kakao pulveri.

6

Kēksa formā liek pārmaiņus gaišo un tumšo mīklas kārtu un cep 45-55 minūtes.

7

Kūkas gatavību pārbauda ar kociņu - ja, iedurot kūkā, tas paliek sauss, tad kūka ir gatava.

8

Izņem no krāsns un atstāj atdzist pirms izņemšanas no formas.

9

Pirms pasniegšanas galdā kūku pārkaisa ar pūdercukuru vai pārlej ar kausētu šokolādi.

Iesūtīja: materiāli no www.calis.lv arhīva

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!