Foto: Privātais arhīvs

"Kad āboliem piebirusi pilna zeme, lai raža neaizietu postā, pagatavo džemu ar apelsīnu un citronu. Tas ir ļoti aromātisks, garšīgs un neprasa daudz darba," tā pārbaudītu recepti "Tasty" izsludinātajam konkursam, kura galvenā balva ir virtuves piederumu komplekts konservēšanai, piesaka Iveta Penele.

70Minūtes
5Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

2 kgāboli1.5 kgcukurs2 apelsīni1 citrons pēc garšaskrustnagliņas vai kanēlis

Sagatavošana

1

Ābolus nomazgā, ar visām miziņām (ja no sava dārza) sagriež 4 daļās, izgriež serdes, sagriež mazākos gabaliņos. Liek katlā, apber ar cukuru, samaisa un atstāj uz nakti.

2

Citronam norīvē miziņu, izspiež sulu. Arī apelsīniem norīvē miziņas. Ja ir laiks un vēlme padarboties, tad izfilē apelsīnu daiviņas (kā to paveikt, uzzināsi, noskatoties šo video pamācību) un pievieno katla saturam, bet var arī pievienot vienkārši izspiestu apelsīnu sulu.

3

Ja vēlas, pievieno masai arī 3-4 krustnagliņas vai kanēļa standziņu un vāra vēl 15 minūtes. Izņem ārā krustnagliņas/kanēļa standziņu un karstu masu sablendē, līdz tā ir viendabīga.

4

Karsē vēl 10 minūtes, tad pilda izkarsētās burkās, aizskrūvē ar izkarsētiem vāciņiem un atdzesē.

Ja arī tev padomā ir kāda pārbaudīta recepte, neturi sveci zem pūra – padalies ar recepti komentāros, raksti mums: receptes@delfi.lv vai atsūti recepti, izmantojot "Tasty" recepšu pievienošanas formu (un, iespējams, tieši tu laimēsi vērtīgu balvu – "Tescoma" virtuves piederumu komplektu konservēšanai!).

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!