Vienkāršais ābolu džems ar apelsīniem un citroniem
Foto: Privātais arhīvs
4.6000 5
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
2 kg
2 kg āboli
āboli
1.5 kg
1.5 kg cukurs
cukurs
2
2 apelsīni
apelsīni
1
1 citrons
citrons
pēc garšas
pēc garšas krustnagliņas vai kanēlis
krustnagliņas vai kanēlis
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Ievārījumi, džemi un marmelādes
  • Ikdienas maltītei
  • Pasaules Virtuve
  • "Kad āboliem piebirusi pilna zeme, lai raža neaizietu postā, pagatavo džemu ar apelsīnu un citronu. Tas ir ļoti aromātisks, garšīgs un neprasa daudz darba," tā pārbaudītu recepti "Tasty" izsludinātajam konkursam, kura galvenā balva ir virtuves piederumu komplekts konservēšanai, piesaka Iveta Penele.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Ābolus nomazgā, ar visām miziņām (ja no sava dārza) sagriež 4 daļās, izgriež serdes, sagriež mazākos gabaliņos. Liek katlā, apber ar cukuru, samaisa un atstāj uz nakti.

    Citronam norīvē miziņu, izspiež sulu. Arī apelsīniem norīvē miziņas. Ja ir laiks un vēlme padarboties, tad izfilē apelsīnu daiviņas (kā to paveikt, uzzināsi, noskatoties šo video pamācību) un pievieno katla saturam, bet var arī pievienot vienkārši izspiestu apelsīnu sulu.

    Ja vēlas, pievieno masai arī 3-4 krustnagliņas vai kanēļa standziņu un vāra vēl 15 minūtes. Izņem ārā krustnagliņas/kanēļa standziņu un karstu masu sablendē, līdz tā ir viendabīga.

    Karsē vēl 10 minūtes, tad pilda izkarsētās burkās, aizskrūvē ar izkarsētiem vāciņiem un atdzesē.

    Ja arī tev padomā ir kāda pārbaudīta recepte, neturi sveci zem pūra – padalies ar recepti komentāros, raksti mums: receptes@delfi.lv vai atsūti recepti, izmantojot "Tasty" recepšu pievienošanas formu (un, iespējams, tieši tu laimēsi vērtīgu balvu – "Tescoma" virtuves piederumu komplektu konservēšanai!).

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form