Foto: Shutterstock
"Pichelsteiner" – tā Vācijā dēvē šo tumīgo, sātīgo sautējumu. Tā pagatavošanai būs nepieciešami dārzeņi un trīs veidu gaļa. Darba gaita ir gaužām vienkārša –visas sastāvdaļas jāsagriež un kārtām jāliek katlā, iztiekot bez papildus taukvielām un produktu iepriekšējas apcepšanas.
150Minūtes
13Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

1.5 lūdens200 gliellopa gaļa200 gcūkgaļa200 gvistas gaļa5 kartupeļi2 burkāni2 sīpoli200 gselerijas sakne1 puravs1.5 TKsāls smaržīgie pipari1 pētersīļu buntīte1 ĒKpaprika

Sagatavošana

1

Gaļu (sautējumam jāizvēlas liesu gaļu bez kauliem un ādas) un kartupeļus sagriež palielos aptuveni vienāda izmēra kubiņos. Burkānus nomizo, sagriež ripiņās. Sīpolus nomizo un sasmalcina. Purava balto daļu sagriež ripiņās. Selerijas sakni nomizo, sarīvē uz rupjās rīves.

2

Lielā katlā ar biezu apakšu kārtām liek visas sautējuma sastāvdaļas: gaļu, kartupeļus, sīpolus, burkānus, selerijas sakni, puravus.

3

Pievieno sāli, piparus, paprikas pulveri. Pārlej visu ar elektriskajā tējkannā uzkarsētu ūdeni un karsē. Kad virums sāk burbuļot, katlam uzliek vāku, samazina liesmu līdz minimumam un sautē 2 stundas, nemaisot katla saturu.

4

Pirms pasniegšanas sautējumu apmaisa, liek dziļajos šķīvjos, pārkaisa ar kapātiem pētersīļiem un pasniedz. Pikantuma cienītāji kopā ar pētersīļiem var sīki sakapāt arī kādu ķiploka daiviņu. Ja vēlas, sautējumu var aizdarīt arī ar vēsu skābo krējumu.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!