Vienkāršais gaļas un dārzeņu sautējums vācu gaumē
Foto: Shutterstock
3.5000 2
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
1.5 l
1.5 l ūdens
ūdens
200 g
200 g liellopa gaļa
liellopa gaļa
200 g
200 g cūkgaļa
cūkgaļa
200 g
200 g vistas gaļa
vistas gaļa
5
5 kartupeļi
kartupeļi
2
2 burkāni
burkāni
2
2 sīpoli
sīpoli
200 g
200 g selerijas sakne
selerijas sakne
1
1 puravs
puravs
1.5 TK
1.5 TK sāls
sāls
5-6
5-6 smaržīgie pipari
smaržīgie pipari
1
1 pētersīļu buntīte
pētersīļu buntīte
1 ĒK
1 ĒK paprika
paprika
  • Gaļas ēdieni
  • Sautējumi
  • Ikdienas maltītei
  • Ziemassvētku receptes
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Vāciešu nacionālā virtuve
  • "Pichelsteiner" – tā Vācijā dēvē šo tumīgo, sātīgo sautējumu. Tā pagatavošanai būs nepieciešami dārzeņi un trīs veidu gaļa. Darba gaita ir gaužām vienkārša –visas sastāvdaļas jāsagriež un kārtām jāliek katlā, iztiekot bez papildus taukvielām un produktu iepriekšējas apcepšanas.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Gaļu (sautējumam jāizvēlas liesu gaļu bez kauliem un ādas) un kartupeļus sagriež palielos aptuveni vienāda izmēra kubiņos. Burkānus nomizo, sagriež ripiņās. Sīpolus nomizo un sasmalcina. Purava balto daļu sagriež ripiņās. Selerijas sakni nomizo, sarīvē uz rupjās rīves.

    Lielā katlā ar biezu apakšu kārtām liek visas sautējuma sastāvdaļas: gaļu, kartupeļus, sīpolus, burkānus, selerijas sakni, puravus.

    Pievieno sāli, piparus, paprikas pulveri. Pārlej visu ar elektriskajā tējkannā uzkarsētu ūdeni un karsē. Kad virums sāk burbuļot, katlam uzliek vāku, samazina liesmu līdz minimumam un sautē 2 stundas, nemaisot katla saturu.

    Pirms pasniegšanas sautējumu apmaisa, liek dziļajos šķīvjos, pārkaisa ar kapātiem pētersīļiem un pasniedz. Pikantuma cienītāji kopā ar pētersīļiem var sīki sakapāt arī kādu ķiploka daiviņu. Ja vēlas, sautējumu var aizdarīt arī ar vēsu skābo krējumu.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form