Vienkāršie un garšā neatkārtojamie ķimeņu kliņģerīši
Foto: Privātais arhīvs
4.6667 3
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
0.5 l
0.5 l piens
piens
šķipsna
šķipsna sāls
sāls
0.5 ĒK
0.5 ĒK sausais raugs
sausais raugs
šķipsna
šķipsna cukurs
cukurs
100 g
100 g eļļa
eļļa
500 g
500 g milti
milti
 
ķimenes
ķimenes
 
sāls pārslas
sāls pārslas
2 ĒK
2 ĒK sviests
sviests
1 gab.
1 gab. ola
ola
  • Brokastis
  • Launags
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Ēdieni bērniem
  • Ikdienas maltītei
  • Pīrāgi un smalkmaizītes
  • Pasaules Virtuve
  • Šādus gardumus prata radīt jau mūsu vecmāmiņas. Vien nepieciešamas iemaņas rauga mīklas pagatavošanā un laiks ķerties pie cepšanas. Viegli uztaisāmie kliņģerīši, visticamāk, pazudīs no šķīvja vēl karsti, tikko izņemti no krāsns. Jo garšas burvība ir to vienkāršībā. Recepti iesaka gardēde Alda Spigovska.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Pienu uzsildi, pievieno sāli, daļu miltus un atdzīvinātu raugu.

    Kad mīkla sāk rūgt, pievieno eļļu, cukuru, miltus un mīci, līdz tā vairs nelīp pie rokām.

    Ļauj mīklai uzrūgt.

    Tad mīklu izveltnē.

    Divas trešdaļas plāksnes apzied ar sviestu, pārloki neapziesto daļu līdz pusei, tad pārloki atlikušo.

    Griez strēmelēs, savirpini, savieno galus un liec uz pannas.

    Ļauj vēlreiz uzrūgt.

    Apsmērē ar sakultu olu, pārkaisi ar ķimenēm un sāls pārslām.

    Cep 220 grādos sakarsētā cepeškrāsnī aptuveni 15 minūtes, līdz kliņģerīši kļūst zeltaini.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form