70Minūtes
10Sastāvdaļas
viegli
Sastāvdaļas
0.5 lpiens šķipsnasāls0.5 ĒKsausais raugs šķipsnacukurs100 geļļa500 gmilti ķimenes sāls pārslas2 ĒKsviests1 gab.ola
Sagatavošana
1
Pienu uzsildi, pievieno sāli, daļu miltus un atdzīvinātu raugu.
2
Kad mīkla sāk rūgt, pievieno eļļu, cukuru, miltus un mīci, līdz tā vairs nelīp pie rokām.
3
Ļauj mīklai uzrūgt.
4
Tad mīklu izveltnē.
5
Divas trešdaļas plāksnes apzied ar sviestu, pārloki neapziesto daļu līdz pusei, tad pārloki atlikušo.
6
Griez strēmelēs, savirpini, savieno galus un liec uz pannas.
7
Ļauj vēlreiz uzrūgt.
8
Apsmērē ar sakultu olu, pārkaisi ar ķimenēm un sāls pārslām.
9
Cep 220 grādos sakarsētā cepeškrāsnī aptuveni 15 minūtes, līdz kliņģerīši kļūst zeltaini.
Lai labi garšo!
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit