Foto: DELFI
Kad pienāks tas brīdis, kad varēs baudīt dzīvi vienā angļu mierā? Tad, kad uzcepsi Viktorijas kūciņas pēc slavenās angļu pavāres Merijas Berijas receptes!

Šī slavenās angļu šefpavāres un neskaitāmo pavārgrāmatu autores Merijas Berijas (Mary Berry) recepte oriģināli domāta Viktorijas kūkas pagatavošanai. Kas nozīmē, ka no receptē minētā mīklas daudzuma jāpagatavo divas biskvīta ripas. Tās uzcep, pa vidu iesmērē ievārījumu vai ievārījumu un putukrējumu, pārkaisa ar pūdercukuru - un tradicionālā Viktorijas kūka gatava!

Bet var darīt arī vienkāršāk - pārbaudīts! Mīklu salej mafinu formiņās, cep mazas, zeltaini brūnas kūciņas un pasniedz ar karalisku putukrējuma un ievārījuma kārtu.

90Minūtes
7Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

4 gab.olas225 gpūdercukurs225 gmilti3 TKcepamais pulveris225 gsviests istabas temperatūrā saldais krējums ievārījums

Sagatavošana

1

Iesit bļodā olas, pievieno cukuru, miltus, cepamo pulveri un sviestu. Samaisa ar koka karoti vai elektrisko mikseri. Jāuzmanās sakult par daudz! Tikko mīkla viegli atdalās no karotes vai miksera lāpstiņas – ir gatavs!

2

Ietauko mafinu pannu vai atsevišķas formiņas ar sviestu. Mīklu salej formiņās mazliet vairāk par divām trešdaļām. Mīkla cepoties nedaudz vēl pacelsies, bet ne pārāk daudz.

3

Cep 180 grādu temperatūrā uz vidējā cepeškrāsns plaukta apmēram 25 minūtes. Kūciņām jābūt zeltaini brūnām.

4

Atdzesē 5-10 minūtes. Pa to laiku sakuļ putukrējumu.

5

Pasniedz ar putukrējumu un ievārījumu.

Baudi vienā angļu mierā!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!