Rīsi ar vistu karijā
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
0 0
2 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
300 g
300 g vistas fileja
vistas fileja
1 ĒK
1 ĒK saulespuķu eļļa
saulespuķu eļļa
1 TK
1 TK karijs
karijs
1 TK
1 TK garam masala
garam masala
150 g
150 g taizemiešu rīsi
taizemiešu rīsi
2
2 sīpolloki
sīpolloki
1/3
1/3 garais gurķis
garais gurķis
1/2 sauja
1/2 sauja koriandrs
koriandrs
Mērcei:
1 ĒK
1 ĒK dzeltenā karija pasta
dzeltenā karija pasta
3 ĒK
3 ĒK zemesriekstu sviests
zemesriekstu sviests
3 ĒK
3 ĒK kokosriekstu piens
kokosriekstu piens
šķipsna
šķipsna cukurs
cukurs
1 TK
1 TK zivju mērce
zivju mērce
1/2
1/2 laima sula
laima sula
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Gaļas ēdieni
  • Rīsu ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Gardām pusdienām divatā – mazliet pikantas vistas filejas ar lipīgajiem taizemiešu rīsiem, svaigiem gurķiem un sātīgu zemesriekstu mērcīti.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Vistas filejas liek bļodiņā, pārlej ar eļļu un apkaisa ar garšvielām. Noliek maliņā, lai iemarinējas.

    Gatavo mērci – karija pastu liek pannā un uz vidējas uguns uzsilda. Pēc tam pievieno zemesriekstu sviestu, kokosriekstu pienu un cukuru. Visu maisot karsē, līdz mērce ir vienmērīga. Tad tajā iemaisa zivju mērci un laima sulu. Mērci pārliek traukā un neļauj atdzist.

    Rīsus ber katliņā un pārlej ar 300 mililitriem ūdens. Ļauj ūdenim sākt burbuļot, tad turpina vārīt 10 minūtes, līdz rīsi gatavi un lipīgi.

    Paralēli uzkarsē pannu un apcep vistas filejas vismaz 6 minūtes no katras puses, līdz tās skaisti apbrūnējušas.

    Rīsus saliek divās bļodiņās. Pievieno gabaliņos sagrieztu vistu, sakapātus sīpollokus, koriandra lapiņas. Smalkos stiebriņos sagrieztus gurķus pievieno pirmspēdējos, noslēgumā visu pārlejot ar zemesriekstu mērci. Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form