Foto: Shutterstock
Vistas fileja karija mērcē ar ananasiem īpaši garda ar rīsiem vai svaigu franču baltmaizi un svaigiem salātiem.
40Minūtes
8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 1
4 vistas filejas2 TKeļļa sāls4 ripas konservētu ananasu ananāsu sula1 ĒKkarijs malti melnie pipari300 mlsaldais krējums

Sagatavošana

1

Vistas fileju, apmēram 1 gab. uz vienu personu, sagriež nelielos gabaliņos, uz karstas pannas strauji apcep no visām pusēm pāris tējkarotēs eļļas, pieliek sāli.

2

Pieliek notecinātus ananasus, apmēram 1,5 - 2 ripas uz personu, un nedaudz no ananāsu šķidruma, pasutina, līdz šķidrums gandrīz iztvaikojis.

3

Pārkaisa ar kariju - daudzums uz aci un atkarībā no tā, vai stiprais/maigais karija pulveris.

4

Uzmaļ piparus, pārlej ar saldo krējumu un sutina vēl, kamēr mērce ievārījusies un vista ok.

5

Nogaršo, vai pietiek garšvielas.

6

Ja gribas biezāku mērci, to iebiezina ar olas dzeltenumu (olas dzeltenumu samaisa ar saldo krējumu un maisot pievieno vārošai mērcei, uzvāra, līdz sabiezē) - ar miltiem sanāks miltu mērce.

7

Klāt rīsi vai svaiga bagete un svaigie salāti, mmmm...

Iesūtīja: Nora

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!