Vistas, šķiņķa un puravu sacepums ar mīklas virskārtu
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
0 0
8 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
75 g
75 g sviests (izkausēts)
sviests (izkausēts)
2 gab.
2 gab. lieli puravi
lieli puravi
150 g
150 g cūkgaļas šķiņķis (sagriezts kubiņos)
cūkgaļas šķiņķis (sagriezts kubiņos)
600 ml
600 ml trekns piens
trekns piens
3 ĒK
3 ĒK kukurūzas milti
kukurūzas milti
2 ĒK
2 ĒK pilngraudu sinepes
pilngraudu sinepes
30 g
30 g sakapāti pētersīļi
sakapāti pētersīļi
250 g
250 g vistas gaļa (izvārīta)
vistas gaļa (izvārīta)
100 g
100 g burkāni
burkāni
250 g
250 g jaunie kartupeļi
jaunie kartupeļi
270 g
270 g filo mīkla (6 plāksnes)
filo mīkla (6 plāksnes)
Piederumi:
 
cepamais trauks
cepamais trauks
  • Gaļas sacepumi
  • Kartupeļu sacepumi
  • Ikdienas maltītei
  • Romantiskas vakariņas
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Gards mīklas sacepums, kas pildīts ar tik vasarīgajiem jaunajiem kartupelīšiem, puraviem un burkāniem. Sātīgumam klāt pievienota vistas gaļa un šķiņķis, tas viss papildināts ar maigu piena mērci. Bet kraukšķīgumu maltītei piešķirs filo mīklas virskārta.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Lielā pannā uzkarsē vienu ēdamkaroti sviesta. Pievieno sakapātus puravus, apkaisa ar garšvielām. Puravus cep aptuveni astoņas minūtes, līdz tie kļuvuši mīksti, ar pannai uzliktu vāku.

    Pēc tam puraviem pievieno cūkgaļas šķiņķa gabaliņus un visu apcep vēl trīs minūtes.

    Nelielā katliņā lej pienu un pievieno tam kukurūzas miltus. Pienu karsē aptuveni piecas minūtes, lai veidotos biezas mērces konsistence. Pievieno garšvielas un vēl vienu ēdamkaroti izkausētā sviesta, sinepes un pētersīļus.

    Pēc tam uzkarsē cepeškrāsni līdz 200oC.

    Pannā apceptajiem puraviem pielej piena mērci, gabaliņos sagrieztu vistu, ripiņās sagrieztus burkānus un kubiņos sagrieztus novārītos kartupeļus. Visas sastāvdaļas liek cepamajā traukā.

    Filo mīklas plāksnes pārgriež uz pusēm, lai būtu 12 mīklas kvadrāti. Mīklu apsmērē ar nedaudz sviesta, mīklas kvadrātiņu nedaudz samīca plaukstā, un tad pa vienam vien šādus gabaliņus klāt virsū pīrāga pildījumam.

    Cepamo trauku ar pīrāgu liek cepeškrāsnī un cep aptuveni 35-40 minūtes, līdz tā virsma ir zeltaini brūna, bet pildījums viegli burbuļo.

    Pirms pasniegšanas piecas minūtes atdzesē.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form