Vītais siera pīrāgs Balkānu gaumē
Foto: Shutterstock
4.0000 1
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
500 g
500 g kārtainā mīkla
kārtainā mīkla
150 g
150 g siers
siers
1
1 ķiploka daiviņa
ķiploka daiviņa
1
1 ola
ola
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Picas un karstmaizes
  • Pīrāgi un smalkmaizītes
  • Pasaules Virtuve
  • Šo pīrāgu var ļoti ātri izcept, izmantojot gatavo kārtaino mīklu. Tradicionāli Balkānos šo pīrāgu pilda ar sieru, bet pildījumam var izmantot arī gaļu, biezpienu, sēnes, dažādus augļus un ogas.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Pīrāga cepšanai būs nepieciešama kūkas apaļā forma, kas uzturēs pīrāga vijumu cepšanas laikā.

    Liek karsēties cepeškrāsni uz 180°C. Sagatavo cepamo formu, to ietaukojot un pamatni izklājot ar cepamo papīru.

    Mīklu izklāj uz ar miltiem apbārstītas darba virsmas. Veido taisnstūri, kas ir 5 cm plats un, jo garāks, jo labāk. Smalki sarīvē sieru un ķiploka daiviņu, sajauc abas sastāvdaļas kopā.

    Mīklas sloksnes vidusdaļā vienmērīgi klāj pildījumu. Saveļ sloksni garā, šaurā ruletē. To ievij spirāles veidā sagatavotajā kūkas formā. Spirāli sāk vīt no pannas vidus daļas. Ja paliek pāri kāds posms ruletes, no tā uzvij nelielus, bulciņas izmēra pīrāgus. Tos liek uz otras pannas, kas izklāta ar cepamo papīru.

    Nelielā bļodiņā sakuļ olu, apsmērē pīrāgu, liek karstā cepeškrāsnī un cep apmēram 30 minūtes, līdz pīrāgs zeltains un gatavs.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form