'Yangbaechu-ssambap'. Kāpostu sainīši ar rīsiem
Foto: Publicitātes foto
0 0
Sarežģītība: vidēji
Loading...
Sastāvdaļas
150 g
150 g vārīti rīsi
vārīti rīsi
5 gab.
5 gab. kāpostu lapas
kāpostu lapas
5 gab.
5 gab. loki
loki
1 g
1 g sāls
sāls
2 TK
2 TK sezama eļļa
sezama eļļa
Garšvielu mērcei:
30 g
30 g "doenjang" korejiešu sojas pupiņu pasta
"doenjang" korejiešu sojas pupiņu pasta
0.5 TK
0.5 TK medus
medus
1 ĒK
1 ĒK kubiciņos sagriezti sīpoli
kubiciņos sagriezti sīpoli
0.5 TK
0.5 TK sezama eļļa
sezama eļļa
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Korejiešu nacionālā virtuve
  • Rīsu ēdieni
  • "Ssambap" – "ssam" nozīmē ietīt, bet "bap" – rīsi. Korejā šis ēdiens simbolizē laimes iesaiņošanu. Tā tiek piesaistīta, sainīti apēdot. Karstums izceļ kāposta saldo garšu, vienlaikus saglabājot raksturīgo kraukšķīgumu. Kāposti ir lieliska sastāvdaļa korejiešu "sukchae-ssam" (tvaicētu vai vārītu dārzeņu iesaiņojumiem). Tvaicējiet kāpostu lapas un sagrieziet tās taisnstūra formas gabalos. Pēc tam aptiniet tās ap rīsu un mērces maisījumu, lai iegūtu garšīgu "ssambap" vīstokli. Saldais kāposts ar saldo un sāļo mērci rada brīnišķīgu garšu sajaukumu, kas neliks nevienam vilties.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Izgrieziet kāpostu lapām biezās centrālās vēnas (sadalot lapu divās daļās). Iztvaicējiet lapas verdošā ūdenī apmēram trīs minūtes, pēc tam ļaujiet tām atdzist. Pēc tam iztvaicējiet arī lokus, apmēram piecas sekundes. Ievietojiet tos aukstā ūdens peldē. Tie tiks izmantoti kā sainīša "diegi".

    Iejauciet sāli un sezama eļļu siltos rīsos. Tad saveliet apmēram 30 g rīsu mazās bumbiņās. Tās atlieciet malā.

    Izveidojiet garšvielu mērci, sajaucot kopā visas iepriekšminētās sastāvdaļas.

    Kad kāposti ir atdzisuši, tos sagrieziet taisnstūra formā (apmēram 5 x 15 cm). Sāciet veidot sainīšus, noliekot vienu no kāposta lapām sev priekšā, pievienojot 1/3 tējkarotes ar izveidoto garšvielas mērci, un uzlieciet uz tās virsū iepriekš veidoto rīsu bumbiņu. Tad sāciet tīt no viena gala, līdz izveidojas tāds kā veltnītis.

    Izmantojot iztvaicētos lokus, novietojiet vienu no tiem uz dēlīša un uz tā uzlieciet kāpostu. To sasieniet.

    Šo darbību atkārtojiet, gatavojot pārējās rīsu bumbiņas, un pasniedziet.

    View this post on Instagram

    A post shared by Rihards (@riharudo.bento)

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.