Zaļajā tējā grauzdēts lasis
Foto: Jamieoliver.com
0 0
2 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
500 g
500 g laša astes daļa, ar ādu (var izmantot arī apmēram 300 g filejas)
laša astes daļa, ar ādu (var izmantot arī apmēram 300 g filejas)
1
1 zaļās tējas maisiņš
zaļās tējas maisiņš
 
sezama eļļa
sezama eļļa
1
1 ķiploka daiviņa
ķiploka daiviņa
pēc garšas
pēc garšas sāls, pipari
sāls, pipari
Piedevām:
300 g
300 g dārzeņu salātu maisījums, piemēram, burkāni, gurķi, tomāti, cigoriņi
dārzeņu salātu maisījums, piemēram, burkāni, gurķi, tomāti, cigoriņi
1
1 neliels nogatavojies mango
neliels nogatavojies mango
1
1 laims
laims
 
sojas mērce
sojas mērce
1
1 svaigs sarkanais čili pipars
svaigs sarkanais čili pipars
 
3 cm liels ingvera gabaliņš
3 cm liels ingvera gabaliņš
1 TK
1 TK sezama sēklas
sezama sēklas
 
kressalātu saišķis
kressalātu saišķis
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Romantiskas vakariņas
  • Ziemassvētku receptes
  • Viegla vasaras maltīte
  • Zivju un jūras produktu ēdieni
  • Pasaules Virtuve
  • Šī gardā maltīte no pasaulslavenā šefpavāra Džeimija Olivera krājumiem satur lielāko daļu no ikdienā nepieciešamajām minerālvielām un vitamīniem, arī ar C vitamīnu bagāto, sulīgo mango, tādēļ palīdzēs uzturēt mūsu imūnsistēmu ideālā stāvoklī.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180°C. Uzvāri rīsus atbilstoši pamācībām uz paciņas, tad nosusini tos.

    Laša ādā iegriez 1 cm dziļas rievas, apmēram 2 cm attālumā vienu no otra, ievieto piemērota izmēra cepamtraukā.

    Apkaisi ar jūras sāli, melnajiem pipariem un zaļās tējas paciņas saturu, tad visu ierīvē ar tējkaroti sezama eļļas tā, lai tā nokļūst arī iegriezumos. Notīri un smalki sakapā ķiploku, ieber katrā iegriezumā.

    Cep 25 minūtes vai tik ilgi, kamēr ir gatavs (15 minūtes, ja izmantosi fileju).

    Gatavo piedevas. Sagatavo dārzeņu salātus, visu sagriez kumosa lieluma gabaliņos, lai būtu patīkami ēst. Iegriez mango, notīri, sagriez mīkstumu un saber skaistā bļodā kopā ar dārzeņiem

    Atsevišķā traukā izspied pilnīgi visu sulu no mango vidus, tad izspied laima sulu un garšai apslaki ar sojas mērci. Čili piparu attīri no sēklām, smalki sakapā un pievieno mērcei, pēc tam sajauc ar dārzeņiem un mango.

    Notīri un nelielos stienīšos sagriez ingveru, saliec to pannā, pievieno 1 tējkaroti sezama eļļas un sezama sēklas, cep uz vidējas uguns. Regulāri maisot, cep 2 minūtes, līdz tie sāk kļūt kraukšķīgi, tad samaisi ar rīsiem un pievieno garšvielas, lai rīsi būtu perfekti.

    Salātus pārkaisi ar kressalātiem, pasniedz ar lasi un rīsiem.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form