Griķu un sarkano biešu salāti ar Holandes sieru un lapu salātiem
Foto: Linda Tellgrena, Lindasvirtuve.lv
0 0
2 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
150 g
150 g zaļie griķi
zaļie griķi
šķipsna
šķipsna jūras sāls
jūras sāls
300 ml
300 ml auksts ūdens
auksts ūdens
2
2 vārītas bietes (sagrieztas biezās šķēlēs)
vārītas bietes (sagrieztas biezās šķēlēs)
4
4 salātu lapas vai sauja salātlapu mikslis
salātu lapas vai sauja salātlapu mikslis
1/2
1/2 saldais sīpols (sagriezts plānās šķēlītēs)
saldais sīpols (sagriezts plānās šķēlītēs)
50 g
50 g ķirbju sēklas
ķirbju sēklas
 
sarkano redīsu dīgsti
sarkano redīsu dīgsti
125 g
125 g Holandes siers, piemēram, Trikata Holandes Light
Holandes siers, piemēram, Trikata Holandes Light
Mērcei:
1 ĒK
1 ĒK pirmā spieduma olīveļļa
pirmā spieduma olīveļļa
2 ĒK
2 ĒK citronu sula
citronu sula
1 TK
1 TK kļavu sīrups vai medus
kļavu sīrups vai medus
1
1 ķiploka daiviņa (saspiesta)
ķiploka daiviņa (saspiesta)
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Gavēņa laika ēdieni
  • Mazkaloriju ēdieni
  • Dārzeņu salāti
  • Siera salāti
  • Ikdienas maltītei
  • Romantiskas vakariņas
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Sātīgi salāti no sakņu dārzeņiem, kas būs piemēroti gan pusdienām, gan vakariņām. To pagatavošana aizņems īsāku laiku, ja izmantosi jau novārītas bietes un gatavu salātu lapiņu maisījumu. Holandes siers salātiem piešķirs sāļu noti un nodrošinās ar sāta sajūtu. Recepti izstrādājusi Linda Tellgrena, bloga Lindas Virtuve autore.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Zaļos griķus noskalo zem tekoša ūdens. Pievieno ūdeni, šķipsniņu sāls un vāra, līdz griķi mīksti. Gatavus vēlreiz noskalo zem tekoša ūdens.

    Mērces sastāvdaļas ieliek nelielā bļodiņā un samaisa kopā.

    Salātu sastāvdaļas liek lielā bļodā, pārlej ar mērci un samaisa. Pēc tam pasniedz individuālos šķīvjos.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form