Zaļo tomātu čatnijs
Foto: All Over Press
1 porcijas 
Sarežģītība: vidēji

Ja tavā virtuvē nonākuši vēl nenogatavojušies tomāti, šis ir lielisks veids, kā tos gardi pagatavot un mieloties arī ziemas mēnešos.

Visas sastāvdaļas, izņemot muskovado cukuru, liec lielā ievārījumu vārīšanai piemērotā katlā vai pannā. Uz vidējas uguns masu uzvāri. Tad uguni samazini uz mazu un sastāvdaļas sautē 1-1.5 stundas vai līdz brīdim, kamēr izejvielas ir kļuvušas mīkstas.

Trauku nocel no uguns un pievieno cukuru. Turpini maisīt, kamēr cukurs izkusis. Katlu vai pannu liec atpakaļ uz plīts un uz mazas uguns turpini vārīt vēl vienu stundu vai līdz brīdim, kamēr masa ir sabiezējusi. Sākumā maisīšana jāveic ar lielākiem intervāliem, bet, kad viss sāk sabiezēt, jāmaisa bieži un regulāri.

Vēl karstu čatniju pildi burciņās un pārliecinies, vai tajās nav izveidojušies gaisa burbuļi. Atdzesē un aizvāko. Glabā tumšā vēsē vietā līdz 3 mēnešiem. Pēc atvēršanas uzglabā ledusskapī.

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form