Zaubes zivju zupa
Foto: Valdis Ošiņš
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Recepti iesaka Vita Krūmiņa un Druvis Legzdiņš, kā arī Zaubes savvaļas kulinārā festivāla, kas notiks jau 14. jūlijā, komanda.

Zivīm nokasa zvīņas (tās var vispirms noplaucēt ar verdošu ūdeni vai tīrīt zem ūdens, lai zvīņas
nesprakstētu uz visām pusēm), izņem iekšas un žaunas.

Zivis ietin marlē vai auduma maisiņā, lai buljonā nebūtu asaku. Lielās zivis (līdakas, vimbas un citas) liek atsevišķi, mazās (asarīši, raudas) atsevišķi.

Pievieno nemizotu sīpolu, nomizotu ķiploku, pētersīļa sakni, lauru lapu, sāli, melnos piparus, gabaliņos sagrieztu burkānu. Vāra buljonu.

Kad lielās zivis ir gatavas, arī buljons ir kārtībā. No buljona izmakšķerē visu ārā, izņemot sīkāk sagrieztos burkānus.

Buljonam pievieno nomizotus un sagrieztus kartupeļus, un turpina vārīt. Izlupina lielās zivis. Zivs gaļu pievieno buljonam.

Kad kartupeļi gatavi, zupā uz brīdi iemērc gruzdošu malkas pagali un pēc tam pielej nedaudz degvīna.

Iekaisa sasmalcinātus zaļumus, un zupa gatava.

Comment Form