Žāvētu augļu un bumbieru plātsmaize
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
0 0
8 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
Pildījumam:
200 g
200 g rozīnes
rozīnes
200 g
200 g žāvētas dzērvenes
žāvētas dzērvenes
60 g
60 g sviests
sviests
100 g
100 g muskovado cukurs
muskovado cukurs
1 TK
1 TK kanēlis
kanēlis
1 TK
1 TK piparkūku garšviela
piparkūku garšviela
1
1 citrona sula un miziņa
citrona sula un miziņa
100 ml
100 ml karstvīns
karstvīns
150 g
150 g saldētas mellenes, upenes un jāņogas
saldētas mellenes, upenes un jāņogas
Bumbieriem:
300 ml
300 ml karstvīns
karstvīns
25 g
25 g pūdercukurs
pūdercukurs
2
2 bumbieri
bumbieri
320 g
320 g kārtainā mīkla
kārtainā mīkla
Dekorēšanai:
 
pekanrieksti
pekanrieksti
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Romantiskas vakariņas
  • Ziemassvētku receptes
  • Plātsmaizes
  • Tortes un kūkas
  • Pasaules Virtuve
  • Bagātīga žāvētu augļu, saldētu ogu un bumbieru karstvīna tarte svētku galdam. To var pasniegt uzreiz, pildījumu necepot, vai uzsildīt pirms piedāvāšanas viesiem.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Visas sastāvdaļas paredzētas garenai tartes formai (35x12 cm) vai apaļai kūkas formai (23 cm).

    Katliņā saber rozīnes, žāvētās dzērvenes, sviestu, cukuru, kanēli, piparkūku garšvielas, citrona sulu un sarīvētu miziņu. Visu apmaisa un karsē uz plīts, līdz sviests izkusis. Tad pievieno karstvīnu un saldētās ogas. Turpina karsēt vēl 5 minūtes, tad katliņu noņem no plīts un atdzesē.

    Gatavo bumbierus – tos nomizo un katru sagriež astoņās daļās. Citā katliņā ielej bumbieriem nepieciešamo karstvīnu, pieber pūdercukuru un saber šķidrumā bumbieru gabaliņus. Karsē 10 minūtes, līdz bumbieri mīksti. Pēc tam katliņu noņem no plīts un atdzesē pāris stundas, lai bumbieri sasūktos ar karstvīnu.

    Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200°C. Tartes formu ietauko.

    Kārtaino mīklu izrullē un ieklāj tartes formā, uzmanīgi mīklu iespiežot, lai veidotos rievota mīklas maliņa. Tartes formu ar mīklu ievieto ledusskapī un atdzesē 10 minūtes. Pēc tam nogriež liekās maliņas. Uzliek mīklai virsū cepampapīra sloksni, tai uzber keramikas zirņus vai parastas kaltētas pupiņas vai zirņus, un liek cepties krāsnī 10 minūtes.

    Pēc tam tarti izņem no krāsns un noņem cepampapīra sloksni ar keramikas zirņiem. Mīklā ar karoti saliek žāvēto augļu un ogu pildījumu.

    Bumbierus izņem no karstvīna un izkārto virs tartes pildījuma. No bumbieriem palikušo karstvīnu uzkarsē vēlreiz, lai tas sabiezētu un izveidotos sīrups (apmēram 5 minūtes).

    Karstvīna sīrupu uzsmērē ar otiņu virs bumbieriem. Tarti dekorē ar pekanriekstiem.

    To var pasniegt uzreiz vai pacept vēl mirkli cepeškrāsnī (15 minūtes), ja desertu gribas siltu. Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form