Zemeņu gaspačo
Foto: All Over Press
0 0
4 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
600 g
600 g svaigas zemenes bez kātiņiem
svaigas zemenes bez kātiņiem
1 gab.
1 gab. paprika ar izņemtu vidu un bez sēkliņām
paprika ar izņemtu vidu un bez sēkliņām
 
puse gurķa
puse gurķa
4 gab.
4 gab. lociņi, sakapāti
lociņi, sakapāti
1 gab.
1 gab. pēc vēlēšanās - ķiploka daiviņa
pēc vēlēšanās - ķiploka daiviņa
1 ĒK
1 ĒK svaiga estragona lapiņas
svaiga estragona lapiņas
2 ĒK
2 ĒK balzamiko etiķis
balzamiko etiķis
4 ĒK
4 ĒK olīveļļa
olīveļļa
 
sāls un melnie pipari
sāls un melnie pipari
 
maize pasniegšanai
maize pasniegšanai
 
Garnēšanai:
Garnēšanai:
 
estragona lapiņas
estragona lapiņas
 
ledus gabaliņi
ledus gabaliņi
 
kārveles lapiņas
kārveles lapiņas
  • Aukstās zupas
  • Ēdieni vegāniem
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Mazkaloriju ēdieni
  • Launags
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Pavisam neparasta aukstā zupa, kurai saknes meklējamas Spānijas virtuvē.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Noliek malā aptuveni 125 g skaistākās zemenes, ceturto daļu paprikas un 5 cm garu gurķa gabalu. Ieliek maisiņā un noliek vēsumā.

    Pārējās zemenes sagriež lielos gabalos, liek lielā bļodā un saspaida ar dakšiņu. Sagriež gabaliņos atlikušo papriku. Nomizo gurķi, izņem sēklas un sagriež gabaliņos. Pievieno zemenēm kopā ar lociņiem, ķiploku (pēc izvēles), estragonu, etiķi, eļļu, pipariem un sāli. Samaisa un liek dzesēties vismaz uz 4 stundām, vislabāk - uz nakti.

    Zemeņu un dārzeņu masu liek blenderī un blendē, kamēr iegūta viendabīga masa. Pārbauda, vai ir pietiekami sāls un pielej ūdeni, ja iegūtā konsistence šķiet pārāk tumīga. Noliek vēsumā līdz pasniegšanai.

    Sagatavo garnējumu: sagriež malā atliktās zemenes, papriku un gurķi. Iemaisa smalki sakapātas estragona lapiņas. Zupu salej bļodiņās, pieliek dažus ledus gabaliņus un ar karoti virsū liek garnējumu. Pārber ar melnajiem pipariem un pārslaka ar eļļu. Dekorē ar kārveles lapiņām. Pasniedz ar maizi.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form