Zemeņu groziņi ar gaisīgu zefīra krēmu
Foto: DELFI
2.6000 5
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
Zefīrs
4 gab.
4 gab. olu baltumi
olu baltumi
 
vaniļas cukurs
vaniļas cukurs
80 g
80 g ūdens
ūdens
300 g
300 g cukurs
cukurs
Dekorēšanai
 
zemenes
zemenes
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Glazūras, pildījumi un kūku krēmi
  • Tortes un kūkas
  • Pasaules Virtuve
  • Ne vienmēr jācep tortes un kūkas, tā vietā pagatavo smilšu mīklas groziņus un pildi tos ar to, ko sirds kāro. Kaut vai ar krabju nūjiņām, olām un lociņiem. Šoreiz gatavojām saldo versiju – ar pašgatavotu zefīru un zemenēm, bet vari izmantot arī mellenes vai avenes.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Groziņiem gatavo smilšu mīklu (recepti atradīsi šeit).

    Ar pirkstiem izveido nelielus groziņus un cep sakarsētā krāsnī (200 grādi) 15 minūtes. Kad groziņi ir gaiši brūni, tie ir gatavi. Protams, var arī šmaukties un nopirkt jau gatavus groziņus, atliks vien tos piepildīt.

    Bļodiņā ar dakšiņu saspaida zemenes ar pūdercukuru. Kad groziņi ir atdzisuši, katrā ieliek vienu karoti šīs zemeņu masas.

    Tikmēr gatavo zefīru – tam jābūt gaisīgam un nedaudz lipīgam. Olu baltumus saputo stingrās putās kopā ar paciņu vaniļas cukura. Paralēli tam uzvāra staipīgu cukura sīrupu no ūdens un cukura. Nepārtraucot olu baltumu putošanu, tievā strūkliņā lej klāt dzidro, karsto cukura sīrupu un puto vēl 15-20 minūtes.

    Gatavo zefīra masu kārto groziņos, dekorē ar zemeņu pusītēm. Liek ledusskapī, lai sastingst. Pēc stundas kārumi ir gatavi pasniegšanai.

    Iesūtījusi: Silvija

    Zemeņu groziņi ar gaisīgu zefīra krēmu
    Foto: DELFI
    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Lai ierobežotu dezinformācijas kampaņu izplatību, portāls "Delfi" apturējis iespēju komentēt rakstus
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form