Zemeņu un baltās šokolādes musa kūka ar rabarberu želeju
Foto: Privātais arhīvs
0 0
10 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
Biskvītam:
2 gab.
2 gab. olas
olas
100 g
100 g cukurs
cukurs
5 g
5 g vaniļas cukurs
vaniļas cukurs
šķipsna
šķipsna sāls
sāls
110 g
110 g milti
milti
5 g
5 g cepamais pulveris
cepamais pulveris
80 g
80 g piens
piens
40 g
40 g sviests
sviests
Zemeņu musam:
230 g
230 g zemenes
zemenes
70 g
70 g cukurs
cukurs
230 g
230 g saldais krējums
saldais krējums
90 g
90 g baltā šokolāde
baltā šokolāde
9 g
9 g želatīns
želatīns
40 g
40 g ūdens
ūdens
Rabarberu želejai:
180 g
180 g rabarberi
rabarberi
50 g
50 g cukurs
cukurs
7 g
7 g želatīns
želatīns
40 g
40 g ūdens
ūdens
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Viegla vasaras maltīte
  • Tortes un kūkas
  • Pasaules Virtuve
  • “Nolēmu padalīties ar šo receptīti, jo ir sācies rabarberu laiks un tūlīt jau sāksies arī zemeņu laiks,” raksta Aiva Lankovska virtuves entuziastu grupā “Latvieši UK gatavo”. Izmēģini šo pasakaino kūku arī tu!

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Vispirms gatavo biskvītu. Saputo olas ar cukuru, vaniļas cukuru tā, lai cukurs būtu izkusis un masa dubultojusies.

    Sajauc miltus ar cepamo pulveri.

    Uzsilda pienu ar sviestu (katliņā vai mikroviļņu krāsnī).

    Saputotajā olu masā iesijā 1/2 miltus ar cepamo pulveri un viegli iecilā, tad pievieno 1/2 uzsildīto pienu ar sviestu, izmaisa, tad atkal iesijā un iecilā otru pusi miltus un pievieno atlikušo pienu un sviestu, lēni izmaisa.

    Ietauko kūkas formu (22–24 cm diametra), ieklāj tajā cepampapīra aplīti pamatnē un cepampapīra loksni rūpīgi izliek gar formas sieniņām.

    Lej formā mīklu un cep 170°C 20–30 minūtes. Pirmās 20 minūtes krāsni labāk nevirināt, pārbauda gatavību ar irbulīti, vai sauss. Gatavo biskvītu izņem no krāsns un atdzesē turpat veidnē.

    Gatavo zemeņu musu. Zemenes sablendē. Liek katliņā, pievieno cukuru un maisot karsē, līdz cukurs izkusis. Tad pievieno karstajai masai baltās šokolādes gabaliņus, lai tie izkūst. Zemeņu masu noliek atdzist.

    Želatīnu pārlej ar vēsu ūdeni un uzbriedina.

    Saldo krējumu saputo stingrās putās ar mikseri. Iecilā padzisušajā zemeņu un izkusušas šokolādes masā. Želatīnu izkausē ūdens peldē, lai tas tik tikko kļuvis šķidrs un ieputo zemeņu musā.

    Ja vēlas skaistu zemeņu dekoru, virs biskvīta uz riņķi izkārto zemeņu pusītes ar "dupšiem" uz leju un griezuma vietu pret veidnes sieniņām. Musa masu pārlej pāri biskvītam formā un ievieto ledusskapī atdzist uz stundu.

    Gatavo rabarberu želeju. Rabarberus sablendē. Pievieno cukuru un izkarsē katliņā, līdz cukurs izkusis. Rabarberu biezeni atdzesē. Želatīnu uzbriedina aukstā ūdenī. Pēc tam izkausē ūdens peldē vai mikroviļņu krāsnī un iemaisa rabarberu biezenī.

    Rabarberu želeju pārlej atdzisušajai musa kūkai un ievieto ledusskapī, lai sastingst pilnībā.

    Lai labi garšo!

    Uzliec kroni vasarai! Reģistrējies "Delfi Abonementa" loterijai un laimē ielūgumus uz ziedu festivālu Pakrojas muižā, izklaides parku "Avārijas brigāde", kā arī citas karaliskas balvas! Reģistrējies šeit.
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.