Foto: Privātais arhīvs
“Nolēmu padalīties ar šo receptīti, jo ir sācies rabarberu laiks un tūlīt jau sāksies arī zemeņu laiks,” raksta Aiva Lankovska virtuves entuziastu grupā “Latvieši UK gatavo”. Izmēģini šo pasakaino kūku arī tu!
240Minūtes
18Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 10
2 gab.olas100 gcukurs5 gvaniļas cukurs šķipsnasāls110 gmilti5 gcepamais pulveris80 gpiens40 gsviests230 gzemenes70 gcukurs230 gsaldais krējums90 gbaltā šokolāde9 gželatīns40 gūdens180 grabarberi50 gcukurs7 gželatīns40 gūdens

Sagatavošana

1

Vispirms gatavo biskvītu. Saputo olas ar cukuru, vaniļas cukuru tā, lai cukurs būtu izkusis un masa dubultojusies.

2

Sajauc miltus ar cepamo pulveri.

3

Uzsilda pienu ar sviestu (katliņā vai mikroviļņu krāsnī).

4

Saputotajā olu masā iesijā 1/2 miltus ar cepamo pulveri un viegli iecilā, tad pievieno 1/2 uzsildīto pienu ar sviestu, izmaisa, tad atkal iesijā un iecilā otru pusi miltus un pievieno atlikušo pienu un sviestu, lēni izmaisa.

5

Ietauko kūkas formu (22–24 cm diametra), ieklāj tajā cepampapīra aplīti pamatnē un cepampapīra loksni rūpīgi izliek gar formas sieniņām.

6

Lej formā mīklu un cep 170°C 20–30 minūtes. Pirmās 20 minūtes krāsni labāk nevirināt, pārbauda gatavību ar irbulīti, vai sauss. Gatavo biskvītu izņem no krāsns un atdzesē turpat veidnē.

7

Gatavo zemeņu musu. Zemenes sablendē. Liek katliņā, pievieno cukuru un maisot karsē, līdz cukurs izkusis. Tad pievieno karstajai masai baltās šokolādes gabaliņus, lai tie izkūst. Zemeņu masu noliek atdzist.

8

Želatīnu pārlej ar vēsu ūdeni un uzbriedina.

9

Saldo krējumu saputo stingrās putās ar mikseri. Iecilā padzisušajā zemeņu un izkusušas šokolādes masā. Želatīnu izkausē ūdens peldē, lai tas tik tikko kļuvis šķidrs un ieputo zemeņu musā.

10

Ja vēlas skaistu zemeņu dekoru, virs biskvīta uz riņķi izkārto zemeņu pusītes ar "dupšiem" uz leju un griezuma vietu pret veidnes sieniņām. Musa masu pārlej pāri biskvītam formā un ievieto ledusskapī atdzist uz stundu.

11

Gatavo rabarberu želeju. Rabarberus sablendē. Pievieno cukuru un izkarsē katliņā, līdz cukurs izkusis. Rabarberu biezeni atdzesē. Želatīnu uzbriedina aukstā ūdenī. Pēc tam izkausē ūdens peldē vai mikroviļņu krāsnī un iemaisa rabarberu biezenī.

12

Rabarberu želeju pārlej atdzisušajai musa kūkai un ievieto ledusskapī, lai sastingst pilnībā.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!