Foto: DELFI
Kad mājās ir kopā četri ēdāji un nereti vakaros pēc darba starp atvašu pulciņiem ir tieši pusstunda, lai pagatavotu vakariņas un paēstu, talkā nāk ātrie glābiņi jeb "bezreceptes", kā tās mīlu saukt. Ļoti noderīgi, ja saldētavā ir pa kādai paciņai saldēto dārzeņu maisījuma, kuru kopā ar ātri pagatavojamajām nūdelēm jeb "roltoniem" pārvērst pieticīgā un garšīgā maltītē.
15Minūtes
5Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
400 gsaldētu dārzeņu maisījums (jebkurš, kas pašiem tīk)2 roltonu paciņas pēc garšassāls2 ĒKolīveļļa3.5 ĒKterijaki mērce

Sagatavošana

1

Lielā pannā uzkarsē mazliet eļļas un ieber saldēto dārzeņu maisījumu. Cep uz augstas uguns, lai dārzeņi vispirms straujāk atkustu, aptuveni 3–4 minūtes.

2

Tad dārzeņus pārkaisa ar sāli un cep vēl 5–6 minūtes uz vidējas uguns, lai tie uzsildītos.

3

Paralēli "roltonu" plāksnes salauž mazākos gabaliņos, liek traukā un pārlej ar verdošu ūdeni, lai tie uzbriest. Neizmanto "roltonu" paciņā esošās garšvielas!

4

Kad dārzeņi teju pagatavojušies, tiem pievieno nokāstus uzbriedušos "roltonus", visu sparīgi apmaisa, lai sastāvdaļas labi sajauktos pannā. Pārlej visu ar biezo terijaki mērci, vēlreiz apmaisa un pasniedz, kamēr maltīte silta.

Lai labi garšo!

Padoms: ja mājās ir vokpanna, maltīti gatavo tajā un pēc nūdeļu iemaisīšanas iesit kopējā pannā olu, visu samaisot un uzkarsējot, lai ola gatava. Tad tas būs latiņu augstāks un uztura ziņā pilnvērtīgāks ēdiens.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!