Foto: Shutterstock
Garšīgi un krāsaini ziedkāpostu un brokoļu salāti ar kraukšķīga bekona gabaliņiem, pikantu mērci un rīvētu cieto sieru.
45Minūtes
10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

1 puķkāposts1 brokolis8 bekona šķēles1 daiviņa ķiploka3 ĒKbaltvīna etiķis1 TKcukurs2 ĒKeļļa1 ĒKfranču sinepes pipari sāls

Sagatavošana

1

Ziedkāpostus un brokoļus sadala rozetēs, liek verdošā sālsūdenī un blanšē divas minūtes, tad nokāš un strauji atdzesē aukstā ūdenī. Ūdeni nolej, rozetes nosausina, liek uz šķīvja.

2

Gatavo kraukšķīgas bekona šķēles, sekojot šai vienkāršajai pamācībai. Izceptās bekona šķēles sadala mazākos gabaliņos, ber virs blanšētajām rozetēm.

3

Etiķim pievieno sinepes, piparus, saberztu ķiploku, sāli, cukuru un piemaisa eļļu.

4

Mērci pārlej salātiem. Nobeigumā pārkaisa salātus ar rīvētu cieto sieru.

Iesūtīja: Vineta

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!