Foto: Shutterstock
Neticami garda Ziemassvētku augļu - riekstu kūka.
11Sastāvdaļas
grūti

Sastāvdaļas

Porcijas: 12
400 gdažādu cukuroti vai žāvēti augļi400 gdažādi rieksti150 gingvers sīrupā250 gsviests vai margarīns1 gab.paciņa piparkūku garšvielas2 gab.olas1 glāzemilti0.5 glāzebrūnais cukurs1 TKcepamais pulveris marmelāde vai džems1.5 glāzebrendijs

Sagatavošana

1

Augļus un riekstus ieber bļodā, aplej ar 1 glāzi brendija un atstāj pa dienu ievilkties.

2

Mīkstu sviestu sakuļ ar cukuru, pieber piparkūku garšvielas, ingveru (var 1 paciņu ingvera pulveri), cepamo pulveri, piesit pa vienai olai un samaisa.

3

Pieber miltus un samaisa.

4

Mīklai jābūt ne šķidrai, ne cietai.

5

Mīklai pievieno riekstus un augļus, kārtīgi samaisa un liek kūkas formā ar caurumu vidū, mīklu piespiež ar mitrām rokām tā, lai nepaliek caurumi.

6

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 160*C, liek cepties kūku līdz 90 minūtēm, līdz, iedurot kociņu, nekas nepielīp.

7

Siltai kūkai pārziež brendija un džema maisījumu, lai ievelkas.

8

Atdzisušu ietin folijā vai pārtikas plēvē un glabā līdz Ziemassvētkiem.

9

Pirms pasniegšanas izdekorē.

Iesūtīja: Artūrs

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!