Ziemassvētku augļu - riekstu kūka
Foto: Shutterstock
0 0
12 porcijas 
Sarežģītība: grūti
Loading...
Sastāvdaļas
400 g
400 g dažādu cukuroti vai žāvēti augļi
dažādu cukuroti vai žāvēti augļi
400 g
400 g dažādi rieksti
dažādi rieksti
150 g
150 g ingvers sīrupā
ingvers sīrupā
250 g
250 g sviests vai margarīns
sviests vai margarīns
1 gab.
1 gab. paciņa piparkūku garšvielas
paciņa piparkūku garšvielas
2 gab.
2 gab. olas
olas
1 glāze
1 glāze milti
milti
0.5 glāze
0.5 glāze brūnais cukurs
brūnais cukurs
1 TK
1 TK cepamais pulveris
cepamais pulveris
 
marmelāde vai džems
marmelāde vai džems
1,5 glāze
1,5 glāze brendijs
brendijs
  • Ziemassvētku receptes
  • Tortes un kūkas
  • Pasaules Virtuve
  • Neticami garda Ziemassvētku augļu - riekstu kūka.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Augļus un riekstus ieber bļodā, aplej ar 1 glāzi brendija un atstāj pa dienu ievilkties.

    Mīkstu sviestu sakuļ ar cukuru, pieber piparkūku garšvielas, ingveru (var 1 paciņu ingvera pulveri), cepamo pulveri, piesit pa vienai olai un samaisa.

    Pieber miltus un samaisa.

    Mīklai jābūt ne šķidrai, ne cietai.

    Mīklai pievieno riekstus un augļus, kārtīgi samaisa un liek kūkas formā ar caurumu vidū, mīklu piespiež ar mitrām rokām tā, lai nepaliek caurumi.

    Cepeškrāsni uzkarsē līdz 160*C, liek cepties kūku līdz 90 minūtēm, līdz, iedurot kociņu, nekas nepielīp.

    Siltai kūkai pārziež brendija un džema maisījumu, lai ievelkas.

    Atdzisušu ietin folijā vai pārtikas plēvē un glabā līdz Ziemassvētkiem.

    Pirms pasniegšanas izdekorē.

    Iesūtīja: Artūrs

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form