Ziemassvētku augļu - riekstu kūka
Foto: Shutterstock
12 porcijas 
Sarežģītība: grūti

Neticami garda Ziemassvētku augļu - riekstu kūka.

Augļus un riekstus ieber bļodā, aplej ar 1 glāzi brendija un atstāj pa dienu ievilkties.

Mīkstu sviestu sakuļ ar cukuru, pieber piparkūku garšvielas, ingveru (var 1 paciņu ingvera pulveri), cepamo pulveri, piesit pa vienai olai un samaisa.

Pieber miltus un samaisa.

Mīklai jābūt ne šķidrai, ne cietai.

Mīklai pievieno riekstus un augļus, kārtīgi samaisa un liek kūkas formā ar caurumu vidū, mīklu piespiež ar mitrām rokām tā, lai nepaliek caurumi.

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 160*C, liek cepties kūku līdz 90 minūtēm, līdz, iedurot kociņu, nekas nepielīp.

Siltai kūkai pārziež brendija un džema maisījumu, lai ievelkas.

Atdzisušu ietin folijā vai pārtikas plēvē un glabā līdz Ziemassvētkiem.

Pirms pasniegšanas izdekorē.

Iesūtīja: Artūrs

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form