11Sastāvdaļas
grūti
Sastāvdaļas
Porcijas: 12
400 gdažādu cukuroti vai žāvēti augļi400 gdažādi rieksti150 gingvers sīrupā250 gsviests vai margarīns1 gab.paciņa piparkūku garšvielas2 gab.olas1 glāzemilti0.5 glāzebrūnais cukurs1 TKcepamais pulveris marmelāde vai džems1.5 glāzebrendijs
Sagatavošana
1
Augļus un riekstus ieber bļodā, aplej ar 1 glāzi brendija un atstāj pa dienu ievilkties.
2
Mīkstu sviestu sakuļ ar cukuru, pieber piparkūku garšvielas, ingveru (var 1 paciņu ingvera pulveri), cepamo pulveri, piesit pa vienai olai un samaisa.
3
Pieber miltus un samaisa.
4
Mīklai jābūt ne šķidrai, ne cietai.
5
Mīklai pievieno riekstus un augļus, kārtīgi samaisa un liek kūkas formā ar caurumu vidū, mīklu piespiež ar mitrām rokām tā, lai nepaliek caurumi.
6
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 160*C, liek cepties kūku līdz 90 minūtēm, līdz, iedurot kociņu, nekas nepielīp.
7
Siltai kūkai pārziež brendija un džema maisījumu, lai ievelkas.
8
Atdzisušu ietin folijā vai pārtikas plēvē un glabā līdz Ziemassvētkiem.
9
Pirms pasniegšanas izdekorē.
Iesūtīja: Artūrs
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit