Foto: Privātais arhīvs
Piešķir savai dienai krāsas! Siera kūka, kas gatavota no krēmsiera un beztauku jogurta, saista uzmanību ne tikai garšas, bet arī sava izskata dēļ. Izteiksmīgais tonis iegūts no zilās spirulīnas, bet vari izmantot arī citu pārtikas krāsvielu. Dekorē ar krāsainām ogām, kas kontrastēs ar kūkas toni un izcelsies. Recepti iesaka gardēde, "Instagram" konta "ms.svece" autore Nora Svece.
180Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

200 gcepumi bez cukura3 ĒKkokosriekstu eļļa (neizkausēta)400 gvieglais krēmsiers370 ggrieķu beztauku jogurts1 gab.laims3 ĒKkokosriekstu cukurs30 gželatīns zilā spirulīna ogas dekorēšanai

Sagatavošana

1

Liec uz mazas uguns katliņā kausēties kokosriekstu eļļu.

2

Blenderī samal cepumus.

3

Cepumiem pievieno izkausēto eļļu, apmaisi un liec masu kūkas formas pamatnē.

4

Liec to cepties 180 grādos sakarsētā cepeškrāsnī 10 minūtes.

5

Želatīnu pārlej ar aukstu ūdeni.

6

Blenderī liec krēmsieru, jogurtu, saldinātāju.

7

Norīvē laima miziņu un izspied sulu, liec klāt masai.

8

Pievieno zilo spirulīnu un visu sablendē.

9

Uz mazas liesmas atlaidini želatīnu un pievieno kūkas masai.

10

Visu vēlreiz sajauc, ielej kūkas formā un liec ledusskapī 2–3 stundas, lai kūka sastingst.

11

Dekorē ar ogām.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!