
Piešķir savai dienai krāsas! Siera kūka, kas gatavota no krēmsiera un beztauku jogurta, saista uzmanību ne tikai garšas, bet arī sava izskata dēļ. Izteiksmīgais tonis iegūts no zilās spirulīnas, bet vari izmantot arī citu pārtikas krāsvielu. Dekorē ar krāsainām ogām, kas kontrastēs ar kūkas toni un izcelsies. Recepti iesaka gardēde, "Instagram" konta "ms.svece" autore Nora Svece.
Liec uz mazas uguns katliņā kausēties kokosriekstu eļļu.
Blenderī samal cepumus.
Cepumiem pievieno izkausēto eļļu, apmaisi un liec masu kūkas formas pamatnē.
Liec to cepties 180 grādos sakarsētā cepeškrāsnī 10 minūtes.
Želatīnu pārlej ar aukstu ūdeni.
Blenderī liec krēmsieru, jogurtu, saldinātāju.
Norīvē laima miziņu un izspied sulu, liec klāt masai.
Pievieno zilo spirulīnu un visu sablendē.
Uz mazas liesmas atlaidini želatīnu un pievieno kūkas masai.
Visu vēlreiz sajauc, ielej kūkas formā un liec ledusskapī 2–3 stundas, lai kūka sastingst.
Dekorē ar ogām.
Lai labi garšo!