Zivs filejas 'kūkas' ar sarkano sīpolu marmelādi un siera drupačām
Foto: DELFI
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Ja gaidāmi izlutināti viesi, kuri lašmaizes vairs negrib redzēt, cel galdā neparastas kūciņas no sama vai karpas filejas. Turklāt šis ir viltīgs veids, kā zivju neēdājus pārvilināt jūras velšu cienītāju pusē.

Sagriež zivs fileju kumosa izmēra gabaliņos, pirms tam izņemot asakas.

Gatavo sīpolu marmelādi – smalki sakapā sarkano sīpolu, piespiež ķiploka daiviņu, pievieno svaigas dzērvenes, brūkleņu ievārījumu, balzamiko krēmu, nedaudz ūdens un brūno cukuru.

Vāra uz mazas uguns, līdz viss ir karamelizējies. Ja vēlies pikantāku marmelādi, pievieno čili piparus.

Gatavo drupačas – uz smalkās rīves sarīvē Parmezāna tipa sieru, pievieno sviestu, kviešu miltus un ar pirkstiem visu saberž, lai izveidotos drupačas. Ja masa neturas kopā, pievieno vēl nedaudz sviesta. Ja tā nav drupačaina, pievieno miltus.

Zivs gabaliņus kārto cepamajā traukā, uz katra uzliek karoti sīpolu marmelādes un uzbirdina siera drupačas.

Zivs filejas 'kūkas' ar sarkano sīpolu marmelādi un siera drupačām
Foto: DELFI

Cep 15 minūtes 200 grādos. Pasniedz siltas vai atdzesētas uzkodas – labi garšos abos gadījumos.

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form