Foto: Publicitātes foto
No 27. septembra līdz 1. oktobrim nedēļas garumā tiešsaistē norisināsies Baltijā vērienīgākais koprades B2B risinājumu hakatons "Born Global", kas ir pirmais šāda tipa un mēroga ideju maratons Baltijā, vērsts tieši uz Latvijas eksportētājiem aktuālu izaicinājumu atrisināšanu.

Tas vienkopus apvienos vairāk nekā 100 dalībniekus, tai skaitā Latvijas eksportējošo uzņēmumu pārstāvjus, ekspertus, kā arī jaunu ideju autorus un jaunuzņēmumu pārstāvjus, kuri hakatona laikā strādās pie risinājumiem izvirzītajiem izaicinājumiem. Hakatons izmantos iespējas, ko sniedz atvērtās inovācijas un starpnozaru koprade.

Hakatona atklāšana norisināsies 27. septembrī no pulksten 10.00 līdz 11.30. Atklāšanas tiešraide būs vērojama portālā "Facebook" un ziņu portālā DELFI.

Programma:
10.00 – 10.05 Zane Grēta Grants, inovāciju vadības uzņēmuma Helve Projektu vadītāja

10.05 – 10.10 Edmunds Valantis, Ekonomikas ministrijas Valsts sekretārs

10.10 – 10.20 Iveta Strupkāja, LIAA Direktora vietniece eksporta jautājumos

10.20 – 10.30 Līva Stūrmane, Latvijas Eksportētāju asociācijas "The Red Jackets" izpilddirektore

10.30 – 11.30 Atvērta lekcija: "Corporate-Startup Collaboration with Henrike Neulen", "Senior Program Manager Startup Acceleration at UnternehmerTUM" (angļu valodā).

Hakatona laikā jaunuzņēmumu komandas piecu dienu garumā veiks uzņēmumu izaicinājumu izpēti, izvirzīs galvenās problēmas un radīs risinājumus. Koprades procesā dalībniekiem būs iespēja uzklausīt jaunuzņēmumu piedāvātos risinājumus uzņēmuma izvirzītajam izaicinājumam. Hakatonam aicināti pievienoties dalībnieki un jaunuzņēmumi no visas Eiropas. Organizatori atgādina, ka ņemot vērā starptautisko dalībnieku iesaisti, hakatona darba valoda ir angļu.

Saskaņā ar atvērto inovāciju modeli, hakatona ietvaros komandas veidos un piedāvās risinājumus pavisam īstiem izaicinājumiem, ar ko ikdienā savā uzņēmumā saskaras eksportētāji, to skaitā:

talants un cilvēkresursi (HR vadības sistēmas, darbinieku atlases risinājumi un automatizācija, iekšējā komunikācija, motivācijas programmas, darbinieku profesionālās izaugsmes un apmācību risinājumi)

digitalizācija (procesu automatizācija un ieviešana, dokumentu elektroniska pārvaldīšana, mākoņpakalpojumi, attālinātais darbs un mobilitāte)

biznesa procesu optimizācija (datu apstrāde un analīze, mārketinga automatizācija, grāmatvedība un finanšu risinājumi)

Jaunuzņēmumi un komandas, kas strādā un rada risinājumus augstāk minētajos virzienos, tiek aicinātas pieteikties hakatonam līdz 24. septembrim, lai kopā ar Latvijas eksportējošajiem uzņēmumiem strādātu pie konkurētspējas veicināšanas. Lai pieteiktos hakatonam, nepieciešams reģistrēties šeit: https://www.bornglobalhack.eu

Hakatonu organizē Latvijas Investīciju un Attīstības aģentūra, Latvijas Eksporta asociācija "The Red Jackets" un inovāciju vadības uzņēmums Helve. Informatīvais partneris - ziņu portāls Delfi. Plašāk par hakatonu un tā laikā notiekošajām aktivitātēm iespējams uzzināt šeit: https://www.bornglobalhack.eu

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!