Foto: Publicitātes foto
Visā Latvijā 30. aprīlī jau 15. reizi pēc kārtas norisinās Lielā Talka, kuras mērķis ir veicināt brīvprātīgu līdzdalību vides sakopšanā, atveseļošanā un labiekārtošanā. Šogad, Lielās Talkas dienā no plkst. 10:00 – 14:00 aicinām sekot līdzi diskusijām un talkas norisei TV24 tiešraidē. Jau kopš talkas pirmsākumiem, tās mērķis ir ne tikai veicināt cilvēku iesaisti sakopšanas un labiekārtošanas darbu veikšanā, bet arī izglītot sabiedrību vides aizsardzības jautājumos.

Lielās Talkas dienas diskusiju 30. aprīlī varēs vērot arī tiešraidē Delfi portālā. Tās laikā kopā ar Veltu Puriņu un Kārli Streipu diskusijas viesi atcerēsies Lielās Talkas pirmsākumus, diskutēs par aktuālākajiem vides jautājumiem un to, kā veicināt visas sabiedrības iesaisti piesārņojuma mazināšanā. Tāpat tiešraides laikā sekosim līdzi talkas norisei visā Latvijā un kopīgiem spēkiem iedvesmosim sevi un citus, lai ar saviem vārdiem un darbiem padarītu Latviju tīrāku, zaļāku un sakoptāku!

Lielās Talkas tiešraides norise:

I daļa

10.00 – 12.00 Diskusijas kopā ar Veltu Puriņu par Lielās Talkas pirmsākumiem un šī brīža izaicinājumiem. Sarunās piedalīsies Lielās Talkas vadītāja Vita Jaunzeme, bijušais Valsts prezidents un pirmais Lielās Talkas patrons Raimonds Vējonis, producents, režisos un uzņēmējs Andrejs Ēķis, "Pilsēta Cilvēkiem" arhitekts Oto Ozols, Latvijas Pašvaldību savienības padomniece vides jautājumos Sandra Bērziņa, Pasaules Dabas Fonda vadītājs Latvijā Jānis Rozītis, SIA "Getliņi EKO" izpilddirektors Guntis Kampe, kā arī bijusī Latvijas Valsts kancelejas direktore Gunta Veismane, "Zero Waste Latvija" valdes locekle Maija Krastiņa un LVĢMC Iekšzemes ūdeņu nodaļas vadītājs Jānis Šīre.

II daļa

12.00 – 14.00 Diskusijas kopā ar Kārli Streipu par attīstības plāniem un jauniešu iesaisti vides saglabāšanas jautājumos. Sarunās piedalīsies Rīgas mērs Mārtiņš Staķis, Latvijas Valsts meži Vides izglītības vadītāja Līga Abizāre, "Mežpils alus" komunikācijas vadītājs Toms Kursītis, SIA "Zaļā josta" pārstāve Laima Kubliņa un Cūkmens. Viedoklī par vides jautājumiem dalīsies Lielās Talkas vadītāja Vita Jaunzeme, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Artūrs Toms Plešs, kustības "Ciemā" pārstāvis Krišjānis Kucins, "Rimi" sabiedrisko attiecību vadītājs Juris Šleiers un vides entuziaste Agate Albekeite.

Šogad, Lielās Talkas ietvaros 30. aprīlī talkotāji ir aicināti piedalīties gan publiskajās talkās, kā arī SOLO (tai skaitā DUO un Ģimenes) talkas formātos. Šogad, līdz pat talkas dienai, SOLO talkotājiem iespējams saņemt talkas maisu "Rimi" veikalos. Savukārt piedaloties publiskajās talkās maisu saņemšanu nodrošina pašvaldības talkas koordinators.

Par Lielo Talku: Lielā Talka ir nevalstiska kustība Latvijā, kas kopš 2008. gada ne tikai organizē sakopšanas un labiekārtošanas talkas visā valstī, bet īsteno arī dažādus projektus sabiedrības izglītošanai vides aizsardzības jautājumos. Lielās Talkas patrons ir Valsts prezidents, ierindojot Latviju starp pirmajām valstīm pasaulē, kur vides aktivitātēm ir valstisks atbalsts tik augstā līmenī. 2019. gada augustā patronāžu pārņēma Valsts prezidents Egils Levits.

Par saviem zaļajiem darbiem rakstiet arī mums talkas@talkas.lv un projects@talkas.lv vai dalieties ar tiem sociālajos tīklos, izmantojot tēmturus: #LielāTalka2022 #Espiederunakotnei #parzaluLatviju

Celies, posies, iesaisties!


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!