Foto: Publicitātes foto
Ceturtdien, 15. jūlijā, no pulksten 12.00 līdz 13.30 aicinājām vērot un piedalīties tiešsaistes diskusijā "Latvijas mediju ražotais saturs krievu valodā – Quo Vadis?" portāla DELFI tiešraižu platformā.

Tiešsaistes diskusijas mērķis ir runāt un diskutēt par Latvijas mediju saturu krievvalodīgo auditorijai, kura ikdienā lieto krievu valodu, izmantojot Krievijas mediju saturu. Ir bijušas diskusijas par to, cik lielā apjomā jāiegulda valsts budžeta nauda Latvijā mediju ražotā saturā krievu valodā. Viedokļi bijuši neviennozīmīgi un dalījušies par to, vai šeit nav apdraudējums mediju saturam.

Nesen Latvijā tika bloķēta pieeja vairākiem Krievijas televīzijas kanāliem, arī vairāki telekomunikāciju uzņēmumi pārtraukuši sadarbību ar Krievijas TV kanālu pārstāvjiem, lai mazinātu kaimiņvalsts propagandas apmērus Latvijā. Tiešsaistē tiks runāts par to, kas šobrīd notiek ar krievvalodīgo skatītāju, ko skatās un lasa tie, kuriem krievu valoda ir dzimtā valoda un ikdienas saziņas līdzeklis. Arī par to, vai mediju prakse ir korekta, un ir pamats uztraukumam, cik vērta un cik lielā mērā Latvijas valstij un nevalstiskajām institūcijām būtu jāvelta īpaši resursi šai sabiedrības grupai.

Tiešsaistes diskusiju rīko "META Advisory Latvija" sadarībā ar Latvijas raidorganizāciju asociāciju, kur ievadprezentācijās uzstāsies Ieva Bērziņa (Latvijas Aizsardzības akadēmija) un Mārtiņš Traubergs (TNS Kantar pārstāvis). Ekspertu "apaļais galds" diskusijās piedalīsies Aizsardzības ministrijas parlamentārā sekretāre Baiba Bļodniece, "TV3 group Latvia" izpilddirektors Mindaugas Rakauskas un DELFI valdes priekšsēdētājs Konstantīns Kuzikovs.

Tiešsaistes diskusiju vadīs un moderēs "META Advisory" Latvija dibinātājs un direktors Armands Gūtmanis.

Dalība diskusija bez maksas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!