Foto: Shutterstock
Piekritīsi, ka, lai gan ceļošana parasti ir jautra un iedvesmojoša pieredze, tā var būt arī ārkārtīgi saspringta, jo īpaši, ja runa ir par sakravāšanos. Jā, parasti galamērķī var atrast visu nepieciešamo, taču drošāk ir jau laikus sakravāt ceļojuma somā visu, kas atvaļinājuma laikā varētu noderēt.

Šķiet, ka ir nepieciešams atgādināt tās lietas, kuras bieži tiek aizmirstas. Tiesa tu, visticamāk, neaizmirsīsi bikses vai apavus, bet kā ir ar priekšmetiem, par kuriem, iespējams, pat neaizdomājies? Lūk, 10 lietas, kas jāņem līdzi nākamajā atvaļinājumā.

1. Uzlādes vadi

Pirms ceļojuma, bez šaubām, ierīci vēlēsies uzlādēt, tāpēc ir viegli aizmirst lādētāju vai tā vadu iepakot ceļojuma dienā. Ceļojuma somā ieliec citu vai atstāj atgādinājuma zīmīti, lai neaizmirstu par šo svarīgo priekšmetu.

Jā, mobilo tālruņu lādētāji parasti ir pieejami lidostās, bet par pārmērīgi augstu cenu. Neaizmirsti sarakstā iekļaut arī citus vadus, kas nepieciešami uzlādei, piemēram, klēpjdatoram, bezvadu skaļruņiem vai kamerai.

Noteikti atceries par šiem vadiem, kad dodies mājup. Viesnīcas darbinieki noteikti varētu uzsākt blakus biznesu, pārdodot pēc izrakstīšanās atrastos vadus.

2. Pagarinātājs

Lielāka daļa ceļotāju ir atklājuši, ka vietās, kur uzturas, nekad nav pietiekami daudz kontaktligzdu. Tas ir grūts uzdevums — izvēlēties ieslēgt lampu vai tomēr uzlādēt tālruni, ja dzīvo vienā istabā ar citiem.

Tev nav jāņem līdzi pilna izmēra pagarinātājs. Ir tādi, kas ir kompakti un paredzēti tieši ceļošanai. Tie pārvērš vienu kontaktligzdu par vairākām, un parasti tiem ir arī daži iebūvēti USB porti.

3. Atkārtoti lietojamā ūdens pudele

Ja stundām ilgi staigāsi pa pilsētas ielām vai dosies visas dienas pārgājienā pa nacionālo parku, atceries – būs bieži jādzer. Ne vienmēr ir viegli piekļūt ūdenim noteiktos galamērķos, nemaz nerunājot par to, cik nežēlīgi karsts vai mitrs var būt noteiktos klimatiskajos apstākļos, tāpēc vienmēr ir noderīgi paņemt līdzi atkārtoti uzpildāmu pudeli.

Protams, tu vari paļauties uz ūdens pudeļu iegādi galamērķī, taču ūdens bieži ir dārgāks populārajos tūristu centros vai viesnīcās. Atceries, ka pārtikas veikali ne vienmēr atrodas tuvumā, jo īpaši lauku vai meža apvidos.

4. Pārnēsājamā "power bank" jeb ārējās uzlādes akumulators

Ceļojot, iespējams, vairāk izmantosi savu tālruni — iekāpšanas karšu uzrādīšanai, meklēsi vietas, kurp doties un norādes, kā nokļūt šajās vietās, uzturēsi kontaktu ar draugiem un ģimeni un uzņemsi simtiem jaunu fotogrāfiju. Tas viss iztukšo akumulatoru, un var būt nepatīkami, ja pārtrauksi apskates vietu apskatīšanu, lai uzlādētu tālruni. Turklāt piekļuve strāvas kontaktligzdām nekad netiek garantēta.

Tāpēc vienmēr ir labi paņemt līdzi pārnēsājamo "power bank". Tās var ielikt kabatā ērtai piekļuvei, turklāt – parasti tās nav pārāk dārgas. Iesakām to ceļojumiem, jo tās ir ne tikai uzticamas, bet var uzlādēt tālruni pat vairākas reizes.

5. Kabatlakatiņi

Lai gan autobusu vai metro braucieni var būt ļoti jautrs piedzīvojums, tās ne vienmēr ir vistīrākās vietas. Ceļojuma laikā tev, iespējams, nāksies tverties pie dažādiem objektiem, piemēram, tālvadības pultīm, gaismas slēdžiem, telefoniem, durvju rokturiem, tāpēc ir svarīgi ievērot higiēnu.

Roku mazgāšana ne vienmēr var būt tūlītēja iespēja, tāpēc noteikti paņem līdzi vairākus kabatlakatiņus vai salvetītes. Turklāt ar mazām mitrajām salvetēm bez problēmām vajadzētu tikt cauri drošības kontrolpunktiem.

6. Plastmasas maisiņi

"Ja ir jāizvēlas viena ceļojuma nepieciešamība, es zvēru, ka tie ir plastmasas maisiņi," saka kāda pieredzējusi ceļotāja. Vai vajag nošķirt dubļainas kurpes? Noderēs plastmasas maisiņš! Vai vēlies atdalīt netīro apģērbu no tīrajiem priekšmetiem? Noderēs plastmasas maisiņš!

Lai gan plastmasas vai atkritumu maisiņi nav visgreznākais ceļojuma priekšmets, tos var izmantot vairākkārtīgi un tie neaizņems daudz vietas bagāžā.

7. Pirmās palīdzības aptieciņa

Nelaimes gadījumi notiek neatkarīgi no tā, kur atrodies, un pēdējais, ar ko vēlēsies tikt galā ceļojuma laikā, ir dārgas pirmās palīdzības aptieciņas iegāde. Vienmēr ceļojuma somā ieliec nelielu pirmās palīdzības komplektu ar pamata priekšmetiem, kas varētu būt nepieciešami ceļā.

Ja ceļojuma laikā daudz staigāsi, redzēsi, ka apavu noberzumi būs lielākie ienaidnieki. Tāpēc uzsveram neaizmirsti par plāksteriem!

8. Dūnu jaka vai lietus jaka

Neatkarīgi no tā, vai dodies uz tropisku galamērķi vai brauc pastaigāt pa Eiropas pilsētas ieliņām, vienmēr ir prātīgi paņemt līdzi papildu dūnu vai lietus jaku. Pat tad, ja pārbaudīsi prognozi, joprojām pastāvēs iespēja, ka laikapstākļi nomainīsies un būs vēsāka nakts, nekā sākotnēji tika gaidīts.

Izvēlies jaku, ko var viegli salocīt, un tici mums, ka labāk ir būt drošam, nekā pēcāk nožēlot.

9. Ceļojuma maks/mazā somiņa

Ceļojot ir labi būt pēc iespējas organizētākam, lai izvairītos no haosa! Ceļojumu maks ir tieši vajadzīgais piederums! Izmanto to, lai sakārtotu visus svarīgos dokumentus, piemēram, pasi, ceļojuma biļetes un tamlīdzīgus dokumentus. Kopā ar dokumentiem vari maciņu vai somiņu izmantot, arī lai uzglabātu valūtu, kredītkartes, viesnīcas atslēgu/kartes un daudzas citas lietas, kas varētu noderēt.

10. Pildspalva un papīrs

Tik vienkārši, tomēr tik viegli aizmirstami. Laba, vecmodīga pildspalva un piezīmju grāmatiņa ir neticami parocīgs ceļojuma pamatu pamats. Tu noteikti nevēlies būt tā persona, kas gaida rindā, lai izmantotu to vienu pildspalvu muitas nodaļā... Ja līdzi būs piezīmju grāmatiņa, lai ātri pierakstītu tālruņa numuru, adresi vai kādu noderīgu informāciju, tad tā dzīvi padarīs vienkāršāku! It īpaši, ja tālrunis ir izlādējies!

Raksta tapšanā izmantota informācija no portāla "Cnet.com".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!