Dodies.lv ir izstrādājuši Latvijas dabas taku un atpūtas vietu aplikāciju iPhone viedtālruņiem. Aplikācijas autors ir Kristaps Grinbergs.

Aplikācijā pieejama karte, kas attēlo vietas, kur doties pastaigās pie dabas. Tur atrodamas pārgājienu takas, piknika vietas, telts vietas, putnu torņi un velomaršruti, teikts tās aprakstā. Kartē atzīmēti objekti ar aprakstiem. Daudziem pievienotas arī fotogrāfijas. "Pārsvarā ir iekļautas nekomerciālas vietas, izņemot, ja norādīts citādāk. Vietām, kuras esam apmeklējuši paši, ir arī bildes un plašāks apraksts. Dati ievākti no dažādiem avotiem: Dabas aizsardzības pārvaldes, Latvijas valsts mežu, pašvaldību mājaslapām. Liela daļa ir pārbaudīta dzīvē, tās kartē un tabulā ir iekrāsotas zaļas," teikts aprakstā.

Aplikāciju var lejuplādēt tikai iPhone tālruņiem, un, kā liecina Doties.lv Facebook vietnē publicētie komentāri, tad tā piemērota tikai jaunākajiem viedtālruņu modeļiem, tomēr izstrādātājs skaidro, ka tā piemērota iOS 9.2 un jaunāku versiju lietotājiem - ar to aplikācija darbojoties visiem modeļiem, kas jaunāki par iPhone 4. Tā lejuplādējama bez maksas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!